Asya

Paris’te yapılması gereken geziler nelerdir?

Bu konu Asya tarafından 3 yıl önce açıldı ve Henüz Cevap Yok.
Asya
Asya
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 3 yıl önce
Konu Sayısı: 5005
Yanıt Sayısı: 0
19 Mayıs 2021, 10:01

Paris’te yapılması gereken geziler nelerdir?

Gece Perisi
Paris’te yapılması gereken geziler nelerdir?

Paris’e yapılan ilk ziyaretler, şehrin meydanlarının her bir karışından sızan tarih ve güzelliklerle göz korkutucu olabilir. Çoğu yerin görülmesi ve keşfedilmesi gerekir, fakat Paris’teki bazı turistik cazibelerin, asla kaçırılmamalıdır.

Paris’in en çok turist çeken yerlerinden beşi aşağıda. Paris’in en temel cazibelerini görmek istiyorsanız, bu kılavuz görülmesi ve yapılması gerekenleri belirlemede yardımcı olacaktır.

1. Louvre Müzesi

Louvre Müzesi’nin içini ve dışını öğrenmek için bir ömür gerekebilir. Ama bir yerden başlamak lazım.

20. yüzyıl öncesi ressamlık, heykel ve dekoratif nesne koleksiyonunun sergilendiği, dünyanın en geniş ve en farklı müzesidir. Louvre, kesinlikle Paris’in cazibelerinden birisi olarak kabul edilir.

Mona Lisa ve Venus de Milo’yu da unutmayarak, Vermeer, Caravaggio, Rembrandt ve sayısız sanatçının eserleri Louvre’da sergilenmektedir. Sarayın kendisi bile, Orta Çağ’dan günümüze kadar uzanan zengin tarihin bir kanıtıdır. Bitişikteki Tuileries Bahçeleri, ziyaret öncesi ve sonrasında yürüyüş yapmak için idealdir.

2. Notre Dame Katedrali

Gotik mimarinin bu harikasını ziyaret etmeden Paris gezisi eksik sayılır. Avrupa’nın en eşsiz ve en güzel katedrallerinden biri olan Notre Dame Katedrali’nin etkileyici kuleleri, renkli camları ve heykellerinin, nefesinizi keseceği kesindir. Orta Çağ’da Paris’in kalbi sayılan katedralin tamamlanması 100 yılı aşkın bir süre almıştır.

3. Eyfel Kulesi

Eyfel Kulesi, zarif ve modern Paris’i temsil etmektedir. 1889 Dünya Fuarı için Gustave Eiffel tarafından inşa edilen bu demir kule, ilk açıldığında Parisliler tarafından hiç rağbet görmeyen bir yerdi ve neredeyse yıkılacaktı.

Daha sonra popülerlik kazanan ve şu ana dek 220 milyon kişi tarafından ziyaret edilen kule olmadan Paris’in siluetini hayal etmek oldukça güçtür.

4. Musée d’Orsay

Louvre’dan yürüyerek klasik ve modern sanatın bir örneği olan köprüyü geçtikten sonra Musée d’Orsay’a ulaşacaksınız

Empresyonist koleksiyonun en önemli parçalarına ev sahipliği yapan Musée d’Orsay’ın ışığında, Degas’ın hafif ve duygulu dansçılarından Monet’in nilüferine, tüm yoldan sonra Gaugin’in yapraklı ormanlarına kadar, bu modern harikanın üç katı da havadar odalarıyla ziyaretçilerini bekler.

5. Sorbonne ve Quartier Latin

Yüzyıllardır yüksek öğrenimin geliştiği Sorbonne Üniversitesi, Quartier Latin’in tarihi ruhudur. Avrupa’nın en eski üniversitelerinden biri olan Sorbonne, küçük bir grup teoloji öğrencisi için 1257’de kurulmuştur. Ünlü filozoflardan René Descartes, Jean-Paul Sartre ve Simone de Beauvoir gibi sayısız ismi ağırlamıştır.

Konuya Bir Cevap Yazın

  • 14 Kayıtlı Üye
  • 66282 Konu
  • 160 Cevap
  • Son Üye: aile