Asya

Gatwick Havalimanından Londra’ya nasıl gidebilirsiniz?

Bu konu Asya tarafından 3 yıl önce açıldı ve Henüz Cevap Yok.
Asya
Asya
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 3 yıl önce
Konu Sayısı: 5005
Yanıt Sayısı: 0
19 Mayıs 2021, 10:01

Gatwick Havalimanı’ndan Londra’ya nasıl gidebilirsiniz?

Gece Perisi
Gatwick Havalimanı’ndan Londra’ya nasıl gidebilirsiniz?

Gatwick Havaalanı ile Londra arasında servis veren otobüs National Express şirketine aittir ve Londra’daki Victoria otobüs istasyonuna gider. Ayrıca easyBus adı verilen ve Victoria’dan daha az merkezî olan Fulham Broadway yeraltı istasyonuna giden, daha sık aralıklarla kalkan bir servis de mevcuttur.

Her saat başı kalkan otobüslerin gidiş-dönüş ücreti, Gatwick Express treninin tek gidiş ücretinden çok daha ucuzdur. Ancak Londra merkezine doğrudan otoyol olmadığından yoğun saatlerde trafik sıkışıklığı nedeniyle gecikmeler olabilir.

Londra’daki son durak Victoria istasyonudur, Victoria demiryolu ve yeraltı istasyonunun güneyine 5 dakikalık yürüme mesafesindedir. 11 numaralı otobüs demiryolundan ve otobüs istasyonlarından geçerek Buckingham Sarayı yolundan aşağıya ilerler.

National Express Otobüsü

Victoria otobüs istasyonu barları, kafeleri ve restoranlarıyla bölgesel bir havaalanı gibidir. Victoria otobüs istasyonunda saatlik ve günlük olarak işleyen ve demiryolu istasyonları ve havaalanlarındaki işletmelerden çok daha ucuz olan emanet büroları mevcuttur.

Gatwick Havaalanı’nda otobüsler hem Kuzey hem de Güney terminallerinden yolcu alırlar. Otobüs nibiletleri erkenden alarak zaman kazanmış olursunuz. İnternetten sipariş edilen e-biletler, siparişinizin hemen ardından gelen kutunuza gönderilir.

Yerinizi ayırtmak için belirli bir transfer zamanı belirtmeniz gerekmektedir. Eğer uçağınız geç veya erken varırsa rezervasyon yaptırdığınız zaman dışındaki zamanlarda da yolculuk edebilirsiniz ancak yeriniz ayırtılmamış olur. Havaalanı dışındaki bölgelere gitmek için biletinizdeki kalkış zamanını göstermeniz gerekir.

National Express kullanırken

National Express İngiltere ve Galler’deki neredeyse her şehre ve kasabaya ve İskoçya’nın büyük şehirlerine hizmet veren ulusal taşıyıcı servislerinin başında gelir.

Ucuz promosyonlu tarifeler hakkında önceden internetten bilgi alınabilir. Normal olarak gidiş-dönüş bileti iki tane tek biletten çok daha ucuzdur. Demiryolu ağının aksine 60 yaşın üzerindeki herkes yaşlı tarifesinden yararlanabilir.

Resmi bagaj izni kapsamında her biri 20 kiloyu geçmeyen 2 adet valize izin verilir. Şoförler bagajları yükler ve genelde tartmazlar, çoğu şoför ondan açıkça yararlanılmadığı müddetçe bu konuda oldukça esnektir.

Bisikletler ve diğer geniş bagajların taşınması şoförün ağzı sıkılığına ve bagajlarınızın diğerlerinin bagajına zarar vermeyecek şekilde düzgünce paketlenmiş olmasına bağlıdır.

Konuya Bir Cevap Yazın

  • 14 Kayıtlı Üye
  • 66282 Konu
  • 160 Cevap
  • Son Üye: aile