Asya

Bosna-Hersek hangi aylarda ziyaret edilmeli?

Bu konu Asya tarafından 3 yıl önce açıldı ve Henüz Cevap Yok.
Asya
Asya
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 3 yıl önce
Konu Sayısı: 5005
Yanıt Sayısı: 0
19 Mayıs 2021, 10:01

Bosna-Hersek hangi aylarda ziyaret edilmeli?

Gece Perisi
Bosna-Hersek hangi aylarda ziyaret edilmeli?

Bosna Hersek yılın her ayında ziyaret edilebilir. Ülke bahar ve yaz aylarında oldukça güneşlidir. Kış ayları ise kayak yapmak için son derece uygundur.

Bosna-Hersek’in keyfini yılın herhangi bir zamanı sürmek size kalmış ancak bahar ayları en güzel zamandır. Doğa oldukça yeşil ve her yer çiçek açmıştır. Günler ılıkken, akşam saatleri hafif bir serinlik hakimdir.

Bosna halkı son derece sosyaldir ve hem gündüz hem de gece gençlerin düzenlediği çok sayıda organizasyon bulunur. Bosna-Hersek Alpleri ve Akdeniz’i en güzel şekilde yaşayabileceğiniz ülkedir.

Her mevsim Bosna

Yaz zamanı, Bosna çok güzel ve sıcaktır hatta Akdeniz’de kalan Hersek tarafı daha da sıcaktır (30+ °C). Ekim ve Kasım kalabalıktan kaçanlar ve portakal zamanını yakalamak isteyenler için isabetli bir seçim olacaktır. Kızıl ve sarı yapraklar tüm ormanları ve ağaçlık alanları kaplar.

Bu aylarda serin ve yağışlı havayla beraber güneşli günler de yaşanır. Bosna’nın özellikle dağlık bölgelerinde kış ayları soğuk geçer ve kar kalınlığı oldukça yüksektir. Kayak seviyorsanız sizin için en uygun zaman Ocak-Mart ayları arası olacaktır.

Bu üç ayda Bjelasnica, Igman ve Jahorina dağlarında olimpik kayak şartları mükemmele ulaşır. Bu sürede, bölge halkı adeta buraya akar. Eğer gelmeyi düşünüyor ve teleferiklere yakın bir yerde kalmak istiyorsanız rezervasyonunuzu erkenden yaptırmalısınız.

Yol temizleme çalışmaları gün geçtikçe gelişmektedir fakat kışın yollar Avrupa seviyesinde değildir. Bu nedenle araçla geleceklerin kar zincirine sahip olmaları gerekir.

Konuya Bir Cevap Yazın

  • 14 Kayıtlı Üye
  • 66282 Konu
  • 160 Cevap
  • Son Üye: aile