Asya

Kocaeli Kartepe İlçesi

Bu konu Asya tarafından 3 yıl önce açıldı ve Henüz Cevap Yok.
Asya
Asya
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 3 yıl önce
Konu Sayısı: 5005
Yanıt Sayısı: 0
19 Mayıs 2021, 9:59

Kocaeli Kartepe İlçesi

Gece Perisi
Kartepe İlçeleri
Kartepe İlçesi
Kartepe kocaeli
kocaeli kartepe resimleri

Kartepe İlçesi

[IMG]http://img823.imageshack.us/img823/3976/kartepeleleri.jpgdolunay

Kartepe Kocaeli’nin bir ilçesidir. Daha önceden merkez ilçe olan İzmit’e bağlıydı. Kartepe Kayak Merkezi bulunur ve Kartepe Dağı vardır bu dağ Türkiye’nin en büyük 3. dağıdır.

Kartepe Kayak Merkezi
[IMG]http://img29.imageshack.us/img29/4609/kartepe6410.jpgdolunay

1650 mt. yükseklikte Kartepe Dağı üzerine kurulmuştur.Kış turizminin yeni kayak merkezi Kartepe, bu kadar kısa sürede, size günübirlik kayak keyfi yaşamanızı ve doğayla iç içe olmanızı hedefliyor. Böylece hem kayak sporu pahalı bir spor olmaktan çıkıyor hem de kayak severler kayak yapmanın tadına varabiliyorlar.

Kartepe Kayak Merkezi, Kartepe’nin hemen çıkışında; Maşukiye bölgemizde, Bursa, Ankara ve İstanbul üçgeninin tam ortasında bulunuyor. İstanbul’dan İzmit’e doğru hareket edip, yaklaşık 100 kilometre sonra otobandan çıkınca Maşukiye’ye ulaşıyorsunuz. Az ileride Kartepe, bütün heybetiyle sizi bekliyor. Kayak keyfi yaşamak için uçağa binip uzak diyarlara gitmeye ya da zorlu yollarda saatlerce araba kullanmaya gerek kalmadan böyle bir aktiviteyi yapmak mümkün oluyor.

Türkiye’deki diğer kayak merkezlerine oranla tabii şartları daha avantajlı olan Kartepe’de, 4 lift ve 12 pisti kullanmak mümkün. Kaymayı bilmeyenler için
ayrı, profesyoneller için ise ayrı pistler organize edilmiş durumdadır. Kayak merkezlerinin korkulu rüyası ‘karsızlık’ yani yeterince kar yağmamasına da bir çözüm bulunmuş,bunun için Sun’î kar sistemleri hazırlanmış.Kartepe Kayak Merkezi’nde ve Maşukiye beldemizde kartepe yolunun başlangıcında kayak malzemeleri kiralamak için 10-15 civarında kayak odası ve kayak dersleri için kayak hocaları bulunmaktadır.

Kartepe Kayak Merkezinin Pistleri

Kartepe Kayak Merkezi’nde 4 lift 3 telesiyej 1 teleski mevcut olup pist uzunlukları 400 m ile 3500 m arasında değişmektedir. KKM’de kayak sezonu Aralık ayında başlayıp Şubat sonuna kadar sürmektedir. Kar kalınlığı normal şartlarda 80- 200 cm arasında değişiklik göstermektedir.

Kartepe Kayak Merkezine Ulaşım

Kartepe Kayak Merkezi, Maşukiye’ye 5 km. , İl merkezine 25 km olup İstanbul’a 1 saat 15 dakika ve Bursa’ya 2 saat uzaklıktadır.Kendi aracınızla zincirsiz gidebilirsiniz, Kocaeli’den sonraki çıkıştan çıktıktan sonra 30km yol almanız yeterlidir.

Konuya Bir Cevap Yazın

  • 14 Kayıtlı Üye
  • 66282 Konu
  • 160 Cevap
  • Son Üye: aile