memoli

Adet Düzensizliği Nedenleri ve Tedavisi

Bu konu memoli tarafından 3 yıl önce açıldı ve Henüz Cevap Yok.
memoli
memoli
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 3 yıl önce
Konu Sayısı: 10876
Yanıt Sayısı: 0
21 Mayıs 2021, 9:06

Adet Düzensizliği Nedenleri ve Tedavisi

DOCTORS

Adet Düzensizliği Nedenleri Nelerdir
Adet Düzensizliği Nedenleri

Adet düzensizliği nasıl tedavi edilir?

Adet düzensizliğinin tedavisi oldukça önemli bir konudur. Adet düzensizliğinin tedavisi bir doktor kontrolünde yapılmalıdır. Adet düzensizliği tedavisi için yapılacak en önemli adım hormonel profile bakılmasıdır. Doktor tarafından verilen ilaçlar adet düzensizliğinin tedavisi için önemlidir. Ayrıca Adet görmeye başlayalı 2 yıl olan genç kızlarda adet düzensizlikleri görülebilir. Bu normal olarak karşılanmalıdır. Ancak adet görmeye başlayalı 2 yıldan fazla zaman geçtiyse ve adet düzensizlikleri devam ediyorsa mutlaka doktora başvurulmalıdır. Aynı şekilde menopoz dönemine yaklaşan kadınlarda da adet düzensizlikleri görülebilir ve kanama miktarında azalma görülebilir bu durum normal olarak karşılanmalıdır.

Düzensiz adet görmenin yol açtığı sorunlar nelerdir?

Düzensiz adet görmenin yol açtığı en büyük sorun çocuk sahibi olmaya engel bir durum oluşturabilmesidir. Eğer düzensiz adet görüyorsanız ve çocuk sahibi olmanıza engel teşkil ediyorsa mutlaka tedavi edilmelidir.

Düzensiz adet görmenin sebepleri nedenleri nelerdir?

Düzensiz adet görmenin en sık rastlanan sebepleri hormonal düzensizlikler, yumurtalık kistleri, rahim içerisinde yer kaplayıcı lezyonlar ve tümörler, aşırı kilo alımı veya aşırı kilo verimi, çok ağır eksersiz hareketleri yapılması, kötü beslenme, stres, depresyon düzensiz adet görmenin sebepleri arasında sayılabilir.

Konuya Bir Cevap Yazın

İlgili Diğer Konular
  • 14 Kayıtlı Üye
  • 66282 Konu
  • 160 Cevap
  • Son Üye: aile