Asya

Karadeniz Bölgesinin Gezilecek Yerleri

Bu konu Asya tarafından 3 yıl önce açıldı ve Henüz Cevap Yok.
Asya
Asya
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 3 yıl önce
Konu Sayısı: 5005
Yanıt Sayısı: 0
19 Mayıs 2021, 9:59

Karadeniz Bölgesinin Gezilecek Yerleri

Gece Perisi
Karadeniz Bölgesinin Gezilecek Yerleri
Karadeniz Bölgesi ve gezilicek yerleri

Bartın, Doğu Karadeniz, Doğu Karadeniz yaylaları, gezi rehberi, Gökgöl mağarası, Karabük safranbolu evleri, Karadeniz Bölgesi, karadeniz yaylaları, karadenizde gezilecek yerler, karadenizin tatil yerleri, karadenizin turistlik yerleri, oteller, rize, safranbolu konakları, sinop, sumela manastırı, tatil, Tatil mekanları, tatil rehberi, tatil ve gezi, tatil ve gezi rehberi, yaylalar, Zil Kalesi
Karadeniz Bölgesinde Gezilecek Görülecek Yerler.

Tatil denince pek tatil yeri olarak aklımıza gelmiyor Karadeniz. Onca tarihi ve turistlik gezilecek çok yeri var karadenizimizin. Nereler varmış ufak bir gezinti yapalım..

Karadeniz bölgesinde ne ararsanız var. Tatile çıkanlar güneşe de denize de doğaya da tarihe de doyabiliyor. Kısacası ne ararsanız var bu gölgede.

Tatilciler gittikleri yerlerde otellerden bir an önce çıkmak için can atacaklar. Çünkü gezilecek ve görülecek çok yer var bu bölgede.

Sahilde denize girip arkasında yaylalarda yeşilin binbir tonu içinde yürüyüşe çıkabilirsiniz.

Tarih turizmi açısından da ilginç mekanlara ev sahipliği yapıyor. Örneğin Rize’de zirveye yeşillik denizinin içinde kurulu Zil kalesi sizleri çok şaşırtacak.

Karadeniz’in saklı cennetleri

[IMG]http://img687.imageshack.us/img687/4916/97223609.jpgdolunay

Karabük’ün Safranbolu ilçesinde doğa gezileri, bisiklet turları, kır yürüyüşü gibi birçok aktivite yapmak mümkün. İlçe merkezinde Avdan, Sorgun, Dede, Büyük Düz, Küçük Düz, Çakırören, Küçük, Bostancık ve Arıcak yaylalarına ulaşılabiliyor

Sinop
[IMG]http://img560.imageshack.us/img560/6892/71561235.jpgdolunay
Karadeniz’in en kuzeyinde yer alan Sinop, bölgenin küçük ve şirin kenti olara dikkati çekiyor. Kentte denize girilebilecek çok sayıda sahil var

[IMG]http://img687.imageshack.us/img687/4512/safranbolukonak300x224.jpgdolunay

Karabük’ün Safranbolu ilçesi tarihi konaklarıyla adeta zamanda yolculuk yaptırıyor.

[IMG]http://img96.imageshack.us/img96/5837/smelamanastr300x202.jpgdolunay

Trabzon’a gelenler Sümela Manastırı’nı görmeden kentten ayrılmıyor.

Rize’yi ziyaret edenlerin görmesi gerekli olan yerlerden biri ise, Zil Kalesi.Rize’yi ziyaret edenler yeşilin her tonunun görülebildiği yaylaları, yedigöller bölgesini ve buzul gölleri gezebiliyor.

Bakir koyları, tertemiz kumları, az dalgalı suları ve doğayla bütünleşen güzellikleriyle Bartın, güneş-kum-deniz üçlüsüne kültürü de ekleyen kent olarak biliniyor.

Konuya Bir Cevap Yazın

  • 14 Kayıtlı Üye
  • 66282 Konu
  • 160 Cevap
  • Son Üye: aile