Asya

Kalp Temizliği Nedir

Bu konu Asya tarafından 3 yıl önce açıldı ve Henüz Cevap Yok.
Asya
Asya
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 3 yıl önce
Konu Sayısı: 5005
Yanıt Sayısı: 0
20 Mayıs 2021, 10:22

Kalp Temizliği Nedir

Ahiret Yolcusu
Kalp Temizliği Nedir,Nasıl Yapılır?

Sen önce kalbinin temizliği ile meşgul ol,kalbini temizle.Zira kalp temizliği farzdır,mecburidir.Kalbini temizledikten sonra marifetullah tahsiline yönel.Kalbin temizlenmesi asıldır.Asıl olanı yerine getirmeden daha sonra yapılacak işlerle meşgul olmaya kalkışırsan,bu asla kabul edilmez.

Kalp pis,necis olduğu sürece,diğer uzuvların temiz olmasının faydası yoktur.Çünkü kalp asıldır,köktür,temeldir.Diğer uzuvlar ise dal-budak mesabesindedir.

Uzuvlarını sünnete uyarak,yani Allah Rasûlü’nün ahlakı ile ahlaklanarak temizle.Kalbini de Kuran ile amel ederek temizle.Kalbini temizle ve koru ki,diğer uzuvların korunsun.Diğer uzuvlarının korunması,kalbinin her türlü menfi ve kötü duygu,temayül ve ihtiraslardan korunmasına bağlıdır.Her kaptan ancak içindekinin kokusu çıkar.Bir kabın içinde hangi madde bulunuyorsa,döküldüğünde ancak o çıkar.Tıpkı bunun gibi,senin kalbinde ne gibi duygular mevcutsa,uzuvlarından da ancak o duygular zuhur eder.

Akl-ı selim sahibi ol.Senin halen içinde bulunduğun bu malayani ile iştigal hali,ölüme iman edip,sarsılmaz ve kati bir şekilde inanan kişinin hal ve hareketi değildir.Zira bütün bunlara inanan kişi,böyle lüzumsuz ve fuzuli şeylerle uğraşmaz.

İman ve Allah sevgisi yönünden sıhhatli ve kemale ermiş bir kalp,tevhid ile dopdoludur.Tevekkül ile dopdoludur.Kati ve sarsılmaz bir inançla dopdoludur.Tevfik,ilim ve imanla dopdoludur.Azîz ve Celîl olan Allah’a yakınlıkla dopdoludur.Bütün insanları acz,zillet ve fakr-muhtaçlık gözüyle görür.Hepsinin aciz,zelil ve muhtaç olduğunu bilir.Bununla beraber,bir küçük çocuğa karşı bile asla kibirlenmez,büyüklenmez..

Kaynak:Fethu’r-Rabbânî/Abdülkadir Geylani(k.s)

Konuya Bir Cevap Yazın

  • 14 Kayıtlı Üye
  • 66282 Konu
  • 160 Cevap
  • Son Üye: aile