Asya

Doğu Anadolu Bölgesinin Ünlü Yemekleri

Bu konu Asya tarafından 3 yıl önce açıldı ve Henüz Cevap Yok.
Asya
Asya
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 3 yıl önce
Konu Sayısı: 5005
Yanıt Sayısı: 0
19 Mayıs 2021, 9:57

Doğu Anadolu Bölgesinin Ünlü Yemekleri

Gece Perisi
Doğu Anadolu Bölgesinin yöresel yemekleri
Doğu Anadolunun ünlü yemekleri
Doğu Anadolu Bölgesi yemekleri

Mişmiş Tatlısı

Malzemeler:

Yarım kg gün ışığında kurutulmuş kayısı
1 çay bardağı şeker
1 çorba kaşğı kahvaltılık tereyağı
1,5 su bardağı su
1 çay bardağı dövülmüş ceviz

Yapımı:

Tereyağı tavada eriyince yıkanmış, süzülmüş kayısı kuruları atılır. 5 dakika yağla kavrulur. Üzerine şeker ve su konur. Kayısılar kabarana kadar pişirilir. Servis tabağına aktarılır, üzerine ceviz serpilir.

SAÇ EKMEĞİ TATLISI

MALZEME
10 yumurta
Yarım kilo un
Bir miktar süt
Bal veya reçel

HAZIRLANIŞI
Bir kapta 10 yumurta kırılır unla iyice çırpılır. Süt ilave edilir. Daha sonra ateşe bırakılan saçın üzeri yağlanarak, ufak ekmekçikler halinde pişirilir. Bala veya reçele batırılarak yenir.

Konuya Bir Cevap Yazın

  • 14 Kayıtlı Üye
  • 66282 Konu
  • 160 Cevap
  • Son Üye: aile