Gece Perisi
Doğu Anadolu Bölgesinin yöresel yemekleri
Doğu Anadolunun ünlü yemekleri
Doğu Anadolu Bölgesi yemekleri
Mişmiş Tatlısı
Malzemeler:
Yarım kg gün ışığında kurutulmuş kayısı
1 çay bardağı şeker
1 çorba kaşğı kahvaltılık tereyağı
1,5 su bardağı su
1 çay bardağı dövülmüş ceviz
Yapımı:
Tereyağı tavada eriyince yıkanmış, süzülmüş kayısı kuruları atılır. 5 dakika yağla kavrulur. Üzerine şeker ve su konur. Kayısılar kabarana kadar pişirilir. Servis tabağına aktarılır, üzerine ceviz serpilir.
SAÇ EKMEĞİ TATLISI
MALZEME
10 yumurta
Yarım kilo un
Bir miktar süt
Bal veya reçel
HAZIRLANIŞI
Bir kapta 10 yumurta kırılır unla iyice çırpılır. Süt ilave edilir. Daha sonra ateşe bırakılan saçın üzeri yağlanarak, ufak ekmekçikler halinde pişirilir. Bala veya reçele batırılarak yenir.