aile

Hollandanın Gezilecek Yerleri

Bu konu aile tarafından 3 yıl önce açıldı ve Henüz Cevap Yok.
aile
aile
Bağımlı
Üyelik Zamanı: 3 yıl önce
Konu Sayısı: 4612
Yanıt Sayısı: 0
21 Mayıs 2021, 7:26

Hollandanın Gezilecek Yerleri

Gece Perisi
Hollandanın gezilece görülecek yerleri
Hollandanın turistik mekanları
Hollandanın Gezilecek mekanları

Hollanda, Güney Avrupa’nın sıcak bölgelerinin gölgesinde kalmış dahi olsa yıl boyu farklı aktivitelere ev sahipliği yapan popüler adreslerdendir. Hollanda’da görülecek pek çok yer, gidilecek pek çok şehir vardır. Bunların içinde dünyaca üne sahip Amsterdam popüler tatil adreslerinin başında yer alsa da Hollanda gerek farklı lezzetteki yemekleri gerekse de lale bahçeleri ile cennetten bir köşesi.Amsterdam’da yer alan Van Gogh Müzesi ve Rembrandt’ın evi, Anne Frank’ın Evi – Kanallar, yel değirmenleri, laleleri görmeden kesinlikle dönmeyin.

Hollanda’da hayat, yılın belirli dönemlerinde düzenlenen farklı etkinliklerin oluşturduğu renkli anlarla akar… İlkbahar, Hollanda’yı ziyaret için en iyi dönemlerden biridir. Meşhur lale bahçelerinin tıpkı bir halı gibi yüzeyi kaplayıp rengarenk bir doku sunduğu bu dönemde Hollanda’yı mutlaka görmelisiniz. 1949 yılında halka açılan Keukenhof Gardens – Keukenhof Bahçeleri, dünyanın en geniş çiçek bahçesi unvanını da elinde tutuyor. İlkbaharda tomurcuklanan ve açan milyonlarca çiçek ile bezeli bu bahçe, ziyaretçilerine tam bir görsel şölen sunuyor. İlkbahar’da Hollanda’nın turistik yerlerini ziyaret ederken Keukenhof Bahçeleri’ni de görmeden dönmeyin…

30 Nisan, Hollandalıların takvimlerinde yer alan en önemli günlerden. Koninginnedag olarak bilinen Kraliçelerin Günü’nün kutlandığı 30 Nisan’da tüm etkinlik turuncu rengin büyüsüne teslim ediliyor. Tüm halkın turunculara bürünerek giyindiği bu önemli günde yenilen ve içilen her şeyin rengi de turuncu… Hatta bazı su şelaleleri bile 30 Nisan’a özel turuncu renge boyanıyor. Gün boyu gerek Amsterdam’da olsun gerek Hollanda’nın diğer yerlerinde yüzlerce açık hava partileri ve konserler düzenleniyor. Her yıl ortalama 800.000 ziyaretçinin akınına uğrayan bu ‘özel’ günü izlemek bile ayrı bir keyif.

Hollanda, bisiklet severler için de ideal yerler sunuyor. Dönemeçli patikaları ve bisiklet yolları ile Hollanda’yı bisiklet üzerinde de keşfe çıkmak mümkün. Hollanda’nın bisiklet ayı kabul edilen mayıs bu sporu yapmak isteyenler ve şehri farklı bir bakış açısından keşfetmek isteyenler için ideal bir dönem. Hollanda’yı bisiklet üzerinde keşfetmek için, sadece bu amaçla düzenlenen turlara katılabilirsiniz.

Yaz ayları da Hollanda’da tatil geçirmek için ideal bir dönem. Hollanda sahil kesiminde yer alan plajlarda serinleyebilir ya da Ağustos ayında Amsterdam turuna katılarak Grachten Festivali’nin düzenlendiği kanallarda klasik müzik eşliğinde eşsiz bir tatili geçirebilirsiniz.

Sonbaharın gelişi ile ayrı güzellikte bir kimliğe bürünen Hollanda’yı eylül ayında keşfetmeyi planlıyorsanız yine pek çok aktiviteye katılabilirsiniz. Her yıl düzenlenen uçurtma festivali bunlardan sadece biri… Kasım ayında Hollanda yine birbirinden renkli aktivitelere ev sahipliği yapıyor. Bu dönem özellikle çocuklu ailelerin tatil planlarını Hollanda’ya yöneltmeleri için ideal. Hollandalıların Christmas etkinlikleri işte tam da bu dönemde gerçekleşiyor ve dolayısıyla da Hollanda’da bu dönem tam bir festival coşkusu ile yaşanıyor.

Hague, Delft ve Utrecht şehirleri tarih yönünden zengin adreslerden.tarihe meraklıysanız buralar tam size göre.

Konuya Bir Cevap Yazın

  • 14 Kayıtlı Üye
  • 66282 Konu
  • 160 Cevap
  • Son Üye: aile