Gece Perisi
Kamerun’un Yemekleri
Kamerun’un meşhur Yemekleri
Kamerun Mutfağı
Kamerunlular Ne Yerler
Kamerunun Yemekleri
Kamerun mutfağı iste bu iki urun uzerinedir genelde; sebze ve balık.
Evlerde genelde zebze yemekleri pişirilir. Deniz kıyısındaki yerlerde ise balıksız sofra nerdeyse bulunmaz.
Makarna, burger gibi yiyeceklerin tüketimi de artmaktadir fakat bunlar genelde çok pahalidir.
Kamerunluların en sevdiği yemek, aynı zamanda milli yemekleri olan Ndolé’dir. Ndole aslında bir çesit yahnidir.
Malzemeleri, kuru yemiş, fındık fıstık, yeşil sebze yaprakları, balık veya et.
Bunlarin hepsini birden kaynatıp yahni olarak yiyorsunuz. Bu yemek içindekiler kolay bulundugu için Kamerun’un bütün bölgelerinde ve zengin fakir herkes tarafindan pişirilir.
Kameruna özel diger yemeklere şu örnekler de verilebilir; Broset (bir çeşit balik, tavuk veya et kebabi). Sangah (misir ve çeşitli sebzelerle yapilir).