Azize

Allah’a inanmanın önemi

Bu konu Azize tarafından 3 yıl önce açıldı ve Henüz Cevap Yok.
Azize
Azize
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 3 yıl önce
Konu Sayısı: 8698
Yanıt Sayısı: 0
20 Mayıs 2021, 10:38

Allah’a inanmanın önemi

Ahiret Yolcusu
Allah’a inanmanın önemi nedir,

Allah’a İnanmanın Gereği, Önemi ve Faydası

Öncelikle Allah’a iman neden gereklidir? Çünkü bu bir gerçektir ve inkarı mümkün değildir. Kainatta neye baksak bizi Allah’a götürüyor, bize yaratılış gerçeğini haykırıyor. Yaratılış gerçeği ise mutlaka bir yaratanın olmasını gerektirir. İşte o yaratan da Yüce Allah’tır. Yaratılış gerçeğiyle ilgili konuları "Sohbet" bölümlerimizde ele alıyoruz. Bu yüzden o bölümde dile getirdiğimiz hususları tekrar etmeye gerek görmüyoruz. Sadece şuna dikkat çekmek istiyoruz ki, kesin bir gerçek karşısında akıl sahibi birinin yapması gereken onu kabul etmektir. Çünkü bu aklın bir kuralıdır. Var olan bir şeyin inkarı onu yok etmez. Sadece inkar eden kendisine o varlığın ortaya koyduğu gerçeği perdelemiş olur. Bu ise bir mahrumiyet ifadesidir. Gerçeğe ulaşma konusunda mahrumiyet. Bazı gerçekler vardır ki onların bilinmemesi ya da kabul edilmemesinden kaynaklanan mahrumiyet insanı pek çok önemli yararlardan mahrum kılabilir. Örneğin bir yerde altın dağıtılıyor ve oraya giden herkese yüz altın veriliyor olsa, bunun bilinmemesi veya kabul edilmemesi önemli bir mahrumiyete yol açar. Susuzluktan ölmek üzere olan bir kimsenin yakınında su kaynağı bulunsa ama susuz kişi bundan habersiz olsa, ya da böyle bir şeyin varlığını kabul etmezse büyük bir mahrumiyet içine düşer. İşte Allah’ın varlığı gerçeğini kabul etmemek de öyledir. Çünkü Allah’ın varlığı gerçeğinin kabulü insana hem dünya hayatında hem de ölümden sonrasında büyük şeyler kazandırır. Bu gerçeğin kabul edilmemesi ise insanı bütün bunlardan mahrum edeceği gibi aynı zamanda büyük zararların içine sokar.
Allah inancının insana ahirette neler kazandıracağı, O’nun varlığının inkarının da neler kaybettireceği konusunda yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim yeterince bilgi vermektedir. İnşallah yeri geldikçe bunlara temas edecek, Kur’an-ı Kerim’de yer alan bilgileri aktaracağız. Allah inancının bir de dünya hayatında kazandırdığı birçok şey vardır ki onlardan biraz bu dersimizde ve bundan sonraki dersimizde özetle söz etmek istiyoruz.
Her şeyden önce Allah’a inanan bir kimse kendini sorumluluk altında görür. Yaptığı her işin bir hesabının olacağını düşünür. Aynı zamanda Yüce Allah’ın kendisini her yerde ve her zaman gördüğünü, yaptıklarından haberdar olduğunu bilir. Dolayısıyla kötülükten kaçınır. Bu ise hem toplum hayatının, hem de fert hayatının düzene girmesini sağlar. İnsanların samimi bir şekilde Allah’a inandıkları ve bu inançlarının bilincini taşıdıkları toplumlarda suç oranlarının bir hayli düştüğü tecrübelerle ve bilimsel araştırmalarla ortaya çıkarılmıştır.

Konuya Bir Cevap Yazın

  • 14 Kayıtlı Üye
  • 66282 Konu
  • 160 Cevap
  • Son Üye: aile