Azize

Allah inancının dünya hayatında kazandırdıkları

Bu konu Azize tarafından 3 yıl önce açıldı ve Henüz Cevap Yok.
Azize
Azize
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 3 yıl önce
Konu Sayısı: 8698
Yanıt Sayısı: 0
20 Mayıs 2021, 10:38

Allah inancının dünya hayatında kazandırdıkları

Ahiret Yolcusu
Allah inancının dünya hayatında kazandırdıkları

Allah’a İnanmanın Dünyadaki Faydaları

Bundan önceki dersimizde Allah’a inanmanın dünyadaki bazı faydalarından söz etmiştik. Bu dersimizde de bu konuya devam ediyoruz. Ancak daha önce de belirttiğimiz gibi Allah’a inanmamız, her şeyden önce ne dünyadaki ne de ahiretteki faydaları sebebiyledir. Allah’a inanmamız, Allah’ın varlığının inkârı mümkün olmayan bir gerçek olması sebebiyledir. Ayrıca bizim Allah’a inanmamız birtakım beklentiler ve karşılıklar için olan inanç değil bir teslimiyettir. Biz etrafımızdaki yaratıklara bakıyor, yaratılmışlar alemindeki mükemmel yapıyı görüyor ve o yapıda yaratıcının varlığına, gücüne, iradesine, ilmine işaret eden gerçekleri görüyoruz. Bu gerçeklerin işaret ettiği yaratıcı Yüce Allah’tır. Biz ise O’na kulluk göreviyle yaratılmış insanlarız. Dolayısıyla görevimiz O’na pazarlıksız ve şartsız bir şekilde teslim olmaktır. Bunu bir karşılık için yapmayız. Ama Yüce Allah’ın, kendi rahmetiyle ve lütfuyla bize mükafat vereceğine, bu inancımızdan dolayı bizlere güzel karşılıklar vereceğine inanırız. Çünkü bu Yüce Allah’ın peygamberleri vasıtasıyla kullarına bildirdiği bir vaadidir. İşte bu vaadinden dolayı o mükafatları beklemekteyiz. Yoksa "mükafat verirse inanırız, vermezse inanmayız" şeklinde bir pazarlık hakkımız olduğu iddiasında değiliz.

Yüce Allah, kendisine ihlasla ve samimiyetle inanan kullarına ahiret için birtakım mükafatlar vaadettiği gibi dünyada da bazı lütuflarda bulunmaktadır. İşte bu lütuflar bir bakıma Allah inancının kendiliğinden ortaya çıkan sonuçlarıdır. Bunların bazılarından bir önceki sayımızda özetle söz etmiştik.

Allah inancının dünyadaki bir faydası da insanın kendini bir güven içinde hissetmesidir. Çağımızda insanların karşı karşıya olduğu en önemli sıkıntılardan biri de inanç boşluğudur. İnanç boşluğunun çeşitli psikolojik ve ruhsal hastalıklara yol açtığı bilinmektedir. Bu hastalıklar yüzünden bazıları akli dengesizliğe düşmekte, bazıları intihar etmektedirler. Ama Allah inancı insanı inanç boşluğundan kurtardığı gibi aynı zamanda insana bir sabır ve tahammül gücü verir. Allah inancından yoksun bir kimse bir haksızlığa uğradığı zaman eğer hakkını alamazsa artık onu hiçbir zaman alamayacağını düşünür ve bu yüzden içten içe kendini yıpratır. Ama Allah’a ve ahirete inanan kimse hiçbir haksızlığın cezasız kalmayacağını bildiği için çok fazla sıkıntı etmez. Başına gelenlere sabreder ve sabrının karşılığını da Allah’tan bekler. Allah ve ahiret inancından yoksun bir kimse yaptığı iyiliğinin mutlaka bu dünyada karşılığını görmek ister. Eğer göremezse bir daha benzer bir iyilik yapmak istemez. Ama Allah ve ahiret inancına sahip olan bir kimse iyiliği Allah rızası için yapar ve karşılığını da Allah’tan bekler. Bu yüzden çoğu zaman iyiliklerinin başkaları tarafından duyulmasını bile arzu etmez. Dünyada karşılık göremese bile o iyilik yapmaya devam eder.

Konuya Bir Cevap Yazın

  • 14 Kayıtlı Üye
  • 66282 Konu
  • 160 Cevap
  • Son Üye: aile