Azize

Allah’ın bizimle beraber olduğunu bilmek ve buna inanmak davranışlarımızı nasıl etkiler?

Bu konu Azize tarafından 3 yıl önce açıldı ve Henüz Cevap Yok.
Azize
Azize
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 3 yıl önce
Konu Sayısı: 8698
Yanıt Sayısı: 0
20 Mayıs 2021, 10:38

Allah’ın bizimle beraber olduğunu bilmek ve buna inanmak davranışlarımızı nasıl etkiler?

Ahiret Yolcusu
Allah’ın bizimle beraber olduğunu bilmek davranışlarımıza nasıl etki eder, Allah’ın bizimle beraber olduğunu bilmek ve buna inanmak davranışlarımızı nasıl etkiler?

Allah’ın her zaman kendisini koruyup gözettiğini bilmek, insanı daima güzel işler yapmaya yöneltir. Bu düşünce onu kötü şeylerden uzaklaştırır. Kimsenin gönlünü kırmaz. Herkese sevgiyle yaklaşır. Kendisi için istediğini başkaları için de ister. İyiliksever, dürüst, hoşgörülü, merhametli olur. Sorumluluklarını bilir ve ona göre davranır. Böyle duygu ve düşüncelere sahip olan insanları herkes sever.

Kalbi Allah sevgisi ile dolu olan insan, ailesini, arkadaşlarını, insanları, vatanını ve milletini sever. Allah’ın özenle yarattığı varlıkları koruyarak ona olan sevgisini gösterir. Böylece çevresiyle uyumlu bir yaşam sürdürür. Bu durum insana huzur ve mutluluk verir.

Allah sevgisi bütün sevgilerin kaynağı, en yücesi, en kutsalıdır. Bir insan için en büyük mutluluk Allah’ın sevdiği kimselerden olmaktır. Biz de Allah’ın sevgisini elde edebilmek için insanlığın paylaşabileceği değerler ortaya koymamız gerekir.

Konuya Bir Cevap Yazın

  • 14 Kayıtlı Üye
  • 66282 Konu
  • 160 Cevap
  • Son Üye: aile