Didem

Ünlülere Sordular:İnsan Neden Aldatır?

Bu konu Didem tarafından 3 yıl önce açıldı ve Henüz Cevap Yok.
Didem
Didem
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 3 yıl önce
Konu Sayısı: 3434
Yanıt Sayısı: 0
19 Mayıs 2021, 9:55

Ünlülere Sordular:İnsan Neden Aldatır?

ecem
Bakın herkesin merak ettiği bu soruya ünlüler nasıl cevap vermiş?

Büyük bir tutkuyla başlayan aşklar üçüncü bir kişinin varlığıyla bir anda son bulabiliyor. Peki insanlar sevdikleri kadını ya da adamı neden aldatır? Aldatmanın nedeni sevgi arayışı olabilir mi?

ARİF VERİMLİ-Psikiyatr
Sevgi arayışı aldatmanın kılıfıdır
Aldatmak bir sevgi arayışı değildir. Kişilik sorunları yaşayan, egoları yetersiz olan insanlar aldatır. Aldatanlar gerçek aldatma sebeplerine kılıf uydurmak için sevgi arayışı içerisinde olduklarını söyleyebilirler. Fakat bu doğru değildir.

SILA-Şarkıcı
Aldatmak mutsuzluk ve eksikliklerin bir işaretidir
Sevgi arayışı, yeni flört isteği ya da farklı heyecanlara duyulan özlem, aldatma sebebi olabilir. Bu tür durumlarda ihanet etmenin neden olduğu huzursuzluğa son vermek için insanın kendini sorgulayıp bir karara varması gerektiğine inanıyorum. Ayrıca her ne arayışı yüzünden olursa olsun aldatmanın mutsuzluğun ve eksikliklerin işareti olduğunu düşünüyorum.

NİLAY ÖRNEK-Köşe yazarı
Aldatmanın arkasında pek çok arayış var
Kimi durumlarda, özellikle de bizim gibi toplumlarda, kadının aldatması söz konusuysa; nedeni sevgi, ilgi, beğeni arayışı da olabilir. Ama hiçbir zaman aldatmanın tek nedene bağlı olduğunu sanmıyorum. Aldatma bombasının pimini ateşleyen pek çok unsur var: İlişkilerdeki eskime, merak, yeni bir heyecan ya da macera yaşama isteği, beklentilerin karşılıklı ya da tek taraflı olarak karşılanamaması, başkasını beğenme/âşık olma, tek kişiyle olamama-olmak istememe… Sadece sevgi değil pek çok aldatmanın arkasında bence pek çok “arayış” var.

CEZMİ ERSÖZ-Yazar
Aldatmak onaylanma ihtiyacıdır
Aldatmak sevgi arayışı değil, onaylanma ihtiyacıdır. Başkasının aynasında kendini görme isteğidir. Bastırılmış duygular, kompleksler ve yeni haz arayışları da aldatmanın nedenleri arasındadır. Günümüzde insanların bağlanmaktan korktuklarını ve yeni arayışların onları büyük mutsuzluklara ve can sıkıntılarına sürüklediğini düşünüyorum.

SEMA ÖZTÜRK-Oyuncu
Sevgisizlik aldatmayı tetikliyor
Sevgi arayışı kadın ve erkekte farklı eğilimlere sebep oluyor. Çoğu kadın sevgi arayışı içerisinde olduğu dönemde partnerini aldatmak yerine ilişkiyi sonlandırmayı tercih ediyor. Buna karşılık, sevgisizlik erkeklerde aldatma eğilimini artırabiliyor, bir nevi aldatmayı tetikliyor. Fakat genel olarak aldatmanın altında yatan esas nedenin ego tatmini olduğunu düşünüyorum.

Ünlülere Sordular:İnsan Neden Aldatır?
EBRU CÜNDÜBEYOĞLU-Oyuncu
Aldatanlar kendilerini kandırıyor
Aldatmak sevgi arayışının neticesi değildir, insanın kendini sevip sevmemesiyle alakalı bir durumdur. Genellikle kendisiyle barışık olmayan insanlar aldatmaya meyilli oluyor. Kaldı ki kimsenin bir başkasını aldatabileceğine inanmıyorum. Aslında “Aldatıyorum” diyenler kendilerini kandırıyor.


—>: Ünlülere Sordular:İnsan Neden Aldatır?

ecem
Aldatanlar kendilerini kandırıyor

Konuya Bir Cevap Yazın

  • 14 Kayıtlı Üye
  • 66282 Konu
  • 160 Cevap
  • Son Üye: aile