Derin

Mübarek geceler hangileridir

Bu konu Derin tarafından 3 yıl önce açıldı ve Henüz Cevap Yok.
Derin
Derin
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 3 yıl önce
Konu Sayısı: 8491
Yanıt Sayısı: 0
20 Mayıs 2021, 10:30

Mübarek geceler hangileridir

Ahiret Yolcusu
Mübarek geceler hangileridir,
Mübarek geceler nedir

Müslümanlar için beş mübarek gece vardır.

a) Mevlid Kandili: Hz. Peygamber (s.a.v) 571 yılında Kameri aylardan Rebiülevvel ayının 12. gecesi doğmuştur. Bu mübarek geceye „Mevlid Kandili “ denir.

b) Regaib Kandili: Recep ayının ilk *****a gecesi „Regaib Kandili “dir. Bu gece, Allah’ın rahmet ve bağışlamasının bol olduğu, duaların kabul edildiği mübarek bir gecedir.

c) Mirac Kandili: Hicretten bir buçuk yıl önce Receb ayının 27. gecesinde meydana gelen Mirac olayından dolayı bu gece mubarek bir gece olarak kabul edilmiştir. (Mirac olayı; Allah’ın daveti üzerine Peygamber Efendimiz bir gece Mescid-i Haramdan Kudüs’deki Mescid-i Aksa’ya götürülmüş, oradan da Cebrail (a.s) ile birlikte bütün gökleri aşarak „Sidretül’münteha “ denilen makama yükselmiştir. Daha sonra Cebrail (a.s) olmaksızın perde arkasından Allah’u Teala ile görüşmesidir.)

d) Berat Kandili: Şaban ayının onbeşinci gecesi „Berat Kandili “dir. Borçtan, suç ve cezadan kurtulmak anlamını taşıyan Berat, günahlardan kurtuluş gecesi demektir.

e) Kadir Gecesi: Ramazan ayının 27‘inci gecesi „Kadir Gecesi “dir. Kur’an-ı Kerim Ramazan ayı içinde Kadir gecesinde inmeye başlamıştır. Yani Hz. Muhammed (s.a.v)‘e Peygamberlik görevi bu gecede verilmiş ve islam güneşi bu gecede doğmuştur. İşte bu önemli olaylar Kadir gecesine büyük bir şeref vermiştir.
Kadir gecesinin bin aydan daha hayırlı olduğu Kur’an-ı Kerim’de açıkça bildirilmiştir.

Konuya Bir Cevap Yazın

  • 14 Kayıtlı Üye
  • 66282 Konu
  • 160 Cevap
  • Son Üye: aile