memoli

Atatürkün Kişisel Özellikleri ve Çeşitli Yönleri

Bu konu memoli tarafından 3 yıl önce açıldı ve Henüz Cevap Yok.
memoli
memoli
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 3 yıl önce
Konu Sayısı: 10876
Yanıt Sayısı: 0
21 Mayıs 2021, 8:34

Atatürkün Kişisel Özellikleri ve Çeşitli Yönleri

Kara Sevdam
Atatürkün Kişisel Özellikleri ve Çeşitli Yönleri

Atatürk, doğuştan üstün özelliklere sahipti. Bu özellikler, O’nun diğer insanlardan farklı üstün kişiliğini meydana getirir. Atatürk’ün doğuştan olan özellikleri, hayatı boyunca güçlendi ve gelişti. Akılcılık ve bilim, düşünce sisteminin yol göstericisi olmuştur. Bu düşünce sisteminde devamlı olarak gelişen yetenekleri ile Atatürk, üstün özelliklerin abidesi ve eşsiz kişiliğin sembolü haline gelmiştir.

Eklenti 23904

Atatürk, devrin kültürü ve engin görüşü ile gerçekleri kesin olarak bulurdu. Başta gelen üstün özelliklerinden biri gerçekçiliktir.

Atatürk, olağanüstü yeteneği ve yaratıcı bir güce sahip büyük bir dahi idi. Yüksek bir zekaya sahipti. İnandırıcı ve büyüleyici kişiliği vardı. Daima şahsı için değil, vatanı ve milleti için çalıştı ve yaşadı. Sonsuz bir sabır, eğilmez ve bükülmez bir iradesi olduğu açıkça görülürdü. Varılacak noktaları çok iyi seçer, bu amaca ulaşmak yolunda karşısına çıkan engelleri kolaylıkla yenmesini bilirdi. Kendisine güvenen ve çevresindekilere güveni öğreten büyük bir önderdi. En çok güvendiği de milletiydi. Cesurdu, olayların üzerine güvenle cesaretle giderdi. Dikkatli ve akılcı davranışı ile amaca çabuk ulaşırdı.

Milletini ve milletin çözüm bekleyen problemlerini çok iyi bilirdi. Derin ve geniş bir kültürü vardı. Tutum ve davranışlarında tutarsızlığa asla rastlanmamıştır. Her zaman gerçekçi ve samimi olmuştur. Milli ve dünya olaylarını büyük bir ustalıkla değerlendirdi. Dünyada eşine pek rastlanmayacak yüksek bir muhakeme gücüne sahipti. Bu özelliği, aldığı kesin kararların doğruluğuyla ortaya çıkar ve herkesi şaşırtırdı. Zor anların adamıydı. Her şeyin bitti sanılan anlardaki kararı, olayları ve problemleri çözümlerdi.

Atatürk, çok güçlü bir konuşmacıydı. Büyük Nutuk ve yurt gezilerindeki konuşmaları, bu özelliğinin en güzel belgeleridir. Konuşmaları inandırıcı ve yol göstericiydi.

Atatürk, geniş ve uzak ufukları çok kısa zamanda gören büyük bir ileri görüşe sahipti. O, bütün problemleri ve olayları ciddiyetle ele alırdı. Çözüm bekleyen işleri büyük küçük şeklinde ayırmazdı. Hepsini aynı ciddiyetle ele alırdı, çok iyi inceler, her şeyin kaynağına iner, tam bir fikir sahibi olurdu. Böyle davranmayı vazgeçilmez bir görev bilirdi.
Atatürk, ince bir seziş gücüne sahipti. Bu özelliği, üstün zekası, eşsiz dahiliği ve geniş kültürü ile beslenir, dikkatleri çeken bir şekilde ortaya çıkardı. Daima, olayları kendi istek ve amacı doğrultusunda ***ürür, onların etkisi altında kalıp ezilmezdi.Atatürk, büyük bir düşünürdü. Düşünce ile hareketi daima birlikte yürütürdü. Kesinlikle batı düşüncesine sahipti. Düşüncesinde ilim, akıl ve deney birbirinden ayrılmaz temel unsurlardı. Laik düşüncenin sahibi ve takipçisiydi.
Atatürk milliyetçiydi. Milliyetçi düşünce ile hareket ederdi. Bu inançla, milletinde milli ruh ve milli bilinç yaratmaya çalışırdı. Onun tek amacı milletini, medeni ve mutlu görmekti.

Atatürk kibar, nüktedan ve alçak gönüllüydü. Büyük bir hoşgörüye sahipti. Fakat ilkelerinden asla taviz vermezdi. O, ilke ve inkılapları ile bir bütündü.

Atatürk, tükenmez bir enerjiye sahipti. Çevresinde çalışanlara da büyük bir enerji kaynağı olmuştur. Ele aldığı bir işi sonuçlandırıncaya kadar, gece gündüz bazen de günlerce aralıksız çalışırdı. Yanındakileri de çalıştırırdı.
Atatürk, hayatı çok severdi. İnsanların eğlenmesini, gülmesini, neşeli günler geçirmesini isterdi. Bunları görünce mutlu olur, bazılarına da katılırdı. O, gülmeyen insanların, toplulukların, milletlerin güçlü olamayacaklarına inanırdı. Milletinin rahat ve mutluluğu, kendisinin rahatı ve mutluluğu olurdu.

O, hiçbir kimsenin erişemeyeceği üstün ve yüce bir insan sevgisine sahipti.
Bütün bu özellikler, Atatürk’ü üstün bir kişiliğe ulaştırmıştır. Atatürk çok yönlü, tam ve eşsiz bir bütündü

Konuya Bir Cevap Yazın

  • 14 Kayıtlı Üye
  • 66282 Konu
  • 160 Cevap
  • Son Üye: aile