admin

Kısa Pantolonlu Sevda Kitap Özeti Nihat Ziyalan Kitapları Kısa Pantolonlu Sevda Kitap Tanıtımı

Bu konu admin tarafından 3 yıl önce açıldı ve Henüz Cevap Yok.
admin
admin
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 3 yıl önce
Konu Sayısı: 12501
Yanıt Sayısı: 0
22 Mayıs 2021, 1:51

Kısa Pantolonlu Sevda Kitap Özeti Nihat Ziyalan Kitapları Kısa Pantolonlu Sevda Kitap Tanıtımı

Hayat…
Kısa Pantolonlu Sevda Kitap Özeti Nihat Ziyalan Kitapları Kısa Pantolonlu Sevda Kitap Tanıtımı Kısa Pantolonlu Sevda Kitap Fiyatı Kısa Pantolonlu Sevda Ön Okuma

Kitap Özeti

Nihat Ziyalan’ın kaleminden, Çukurova’nın sıcaklığını ve sesini taşıyan öyküler!

Çağdaş edebiyatımızın, gençler ve çocuklar için de roman ve öykü yazan ustalarından, şair Nihat Ziyalan, bu kez çocukluk yıllarından kesitleri gülümseten öyküler halinde aktarıyor. 2. Dünya Savaşı’nın neden olduğu korku ve güvensizlik ortamında, Adana’nın yoksul mahallesinde büyüyen bir çocuğun yaşamını, kendi gözünden ve dilinden sunuyor okura. Savaşı, yarattığı kaygı ve gerginliği yetişkinlerin cephesinden yansıtırken, çocuk algısının duruluğuna ve aile içi diyalogların sıcaklığına katarak yediriyor metnine. Dayanışma içinde yaşam mücadelesi veren mahallede, ailesini düşünen ebeveynleri, askere çağrılma endişesi taşıyan yorgun babaları, elden hiç bırakmadığı mizahla canlandırıyor öykülerinde. Kitap, yöresel dili, özel sözcük ve vurgularla derinleşen sıcak anlatımıyla, çocukları edebiyatla buluşturacak bir başyapıt.

Kitapta yer alan 6 öykü: Yılın Sünnet Düğünü, Kısa Pantolonlu Sevda, Ayçelen, Yılanlı Kale, Sabahleyin de Böyle Tökezlenerek Yürümüştüm, Aferin Alacakmışçasına Koşa Koşa Giden Bir Su, Bugün Arife Yarın Bayram.

[IMG]http://www.ilknokta.com/urun/K/128236.jpgdolunay

Kısa Pantolonlu Sevda
Nihat Ziyalan
Günışığı Kitaplığı
Fiyatı : 13,00 TL
Ekim 2019
128 sayfa
ISBN: 9789944717809

Konuya Bir Cevap Yazın

  • 14 Kayıtlı Üye
  • 66282 Konu
  • 160 Cevap
  • Son Üye: aile