Asya

Konya Sağlık Turizmi

Bu konu Asya tarafından 3 yıl önce açıldı ve Henüz Cevap Yok.
Asya
Asya
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 3 yıl önce
Konu Sayısı: 5005
Yanıt Sayısı: 0
19 Mayıs 2021, 9:54

Konya Sağlık Turizmi

selin866
Konya Sağlık Turizmi


Asagi Çigil Kaynak Suyu : Ilgin’a bagli Asagiçigil Kasabasinin (Kum-döken veya (Üzüm Çubugu )namiyla anilan yörede, çamlik içinde yeralan kaynak suyu, böbreklerinden rahatsiz olanlarin sifa aradiklari bir merkez durumundadir. Mahallinde içilmesi veya tasinarak kullanilmasi halinde böbrek taslarinin düsürülmesinde etkili olan kaynak suyu Konya’dan baska çevreden gelen kisilerin de baslica ugrak yeri durumunda bulunmaktadir.

Hadim Yerköprü Karasu Ilicasi : Göksu nehrin kaynaklarina sip bulunan Hadim ilçemizin Yerköprü Hidroelektrik Santrali yakininda Karasu Mevkiinde yer alan, kis mevsiminde sicak yazin soguk akan kaynagin sulari cilt hastaliklarinin tedavisinde faydali olmaktadir. Suyunda kükürt minerallerine de rastlanan Karasu Ilicasi, hem sifa dagitmakta hem de sahip oldugu tabiat zenginligiyle essiz bir dinlenme yeri olarak hizmet vermektedir.

Ismil Kaplica ve Termal Tatil Köyü : Ismil Kaplica ve Termal Tesisleri Konya’nin dogusundadir. Eregli Karapinar yolu üzerinde 50. km. de ismil Kasabasinin yanibasinadir. Türkiye’nin ve Dünya’nin çesitli merkezlerinden gelen insanlarin Kültür-Ticaret sanat baglantilariyla bütünlestirilecek olan kompleks hem bir kaplica ve termal tesis olarak sifa kaynagi, hem tasarim ve dizayniyla tatil ve dinlenme merkezi konumundadır.

Konuya Bir Cevap Yazın

  • 14 Kayıtlı Üye
  • 66282 Konu
  • 160 Cevap
  • Son Üye: aile