Didem

Ne Kadar Düş Kurarsanız O Kadar Varsınız

Bu konu Didem tarafından 3 yıl önce açıldı ve Henüz Cevap Yok.
Didem
Didem
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 3 yıl önce
Konu Sayısı: 3434
Yanıt Sayısı: 0
19 Mayıs 2021, 9:55

Ne Kadar Düş Kurarsanız O Kadar Varsınız

NotuiteSane
Ne Kadar Düş Kurarsanız O Kadar Varsınız

Her gün doğuşu yeni hataların, devrilecek bambaşka çamların habercisidir. Hatalar, yanlışlar kaçınılmazdır. Ancak bu durum, söz konusu hatalarımızı sonsuza kadar yanımızda taşımak zorunda olduğumuz anlamına gelmez. Dersinizi aldınız mı? Aldıysanız hatalarınızı arkanızda bırakıp ilerlemeye bakın. Gözünüz her zaman ileride olsun ve bu arada da sizi olumsuz yönde etkileyebilecek seslere kulak asmayın.

Bugün iyi bir şeyler yapabiliriz. Bugün iyi düşüncelere sahip olabiliriz. Bugün kendimizle ilgili güzel, sevindirici ve öğretici fikirler geliştirebiliriz. Kendi kendinize, bugün iyi şeyler düşüneceğim, deyin. Bu iyi düşünceler yüzünüzü kara çıkarmayacak, sizi de iyileştirecektir.

Hepimiz, hayallerimizi ve hedeflediklerimizi gerçekleştirebilecek potansiyelde yaratıldık. Asıl mesele ise bunun farklına varabilmek. Hayatları boyunca kendi yeteneklerinden bihaber yaşayan ve bunların fark edilmeden, gün yüzüne çıkmadan yitip gitmelerine sebep olan çok sayıda insan var. Böyle bir insan kendi kendine şüpheyle yaklaşıyor, kendine inanıp güvenemiyor. Dolayısıyla da kimse ona inanmıyor. Ne kendisi, ne de çevresindekilerce tanınmayan, güvenilmeyen bir insan dünyaya gelmiş oluyor böylece.

Siz Düşlerinize İhanet Ederseniz, Düşleriniz de Size İhanet Eder

İnandığımız hayallerimiz, düşlerimiz ve ideallerimiz için mücadele verelim. Çünkü başarının gerçekleşme ihtimali, vermiş olduğumuz mücadele kadardır.

Tutarlı insan, son hedefi ile günlük ve anlık çalışmaları arasında uyumlu olmalıdır. Yoksa maymun iştahlılık, insana zikzaklar çizdirir ve dönüp dolaşıp başladığı yerde alır soluğu. Her konuda bir şey bilmeye çalışmayın. Bir konuda çok şey bilin; asıl para eden budur. Konunuzun uzmanı siz olun.

Günümüzde insanlar, etkin insan yerine edilgen ve yönlendirilen sürüler haline dönüştürülmüşlerdir. Yüreklerindeki ve beyinlerindeki inanılmaz potansiyeli kullanma ve ateşleme yerine, kendi üzerlerine ölü toprağı serpmişlerdir.

Hayalleriniz En Büyük Sermayeniz

Her koşulda ve her ortamda fizik ve beyin gücünün azamisini ortaya koyanlar, arada bir yenik düşseler de, büyük yarışı hiç bir zaman kaybetmezler.

Ayağa kalmak, yeniden yola koyulmak için ümitleri, cesaretleri ve güçleri her zaman mevcuttur.

Bilgi en değerli hammaddemizdir. Şirketlerin en büyük sermayeleri, bilgi, birikim ve deneyimleridir.

Unutmayın, mal sahibi malını korumak zorundadır. Bilgi ise sahibini korur.

Ne kadar düş kurarsanız, o kadar varsınız. Hayalleriniz en büyük sermayeniz. Başka bir ifadeyle ne kadar düş, o kadar para…

Öz disiplininiz yüksek, sonuçlarınız yakın olsun…

Konuya Bir Cevap Yazın

  • 14 Kayıtlı Üye
  • 66282 Konu
  • 160 Cevap
  • Son Üye: aile