NotuiteSane
Antalyada ne yenir
Antalyada ne yenir ne içilir
Antalya’da hangi yemekler yenir bir göz atalım
Antalya’ya gittiğinizde taratorlu piyaz yemeniz önerilir.Kurufasülye (dikkat, Antalya’nın Çandır Köyünde yetiştirilen, çok küçük bir fasülye türü ile yapılmış olması gerekiyor), tahin, sirke, soğan, sarımsak, yeşilbiber ve limon tuzu ile yapılıyor. Antalya’nın en önemli yemeğidir. Antalya’lılar yemek niyetine, dışarıdan gelenler ise ara yemek yani salata olarak yerler. Kendisine has, tahinli sosu ile muhteşem bir tat. Başka piyazlara benzemez. Sıcak olarak yenildiğinde, tadı daha bir güzel olur. İlk kez yenildiğinde tadı biraz garip gelebilir ama ikinci ve daha sonraki kerelerde, bu muhteşem tada bayılacaksınız. Sanayi Mahallesindeki Özdoyum’da yada Tekel Binasının hemen arkasındaki Piyazcı Mustafa’da yiyebilirsiniz.Konyaaltı sahilinde, çöp şiş yemeyide unutmayın sakın.