Meryem

Dudak Şişmesi Nasıl Geçer

Bu konu Meryem tarafından 3 yıl önce açıldı ve Henüz Cevap Yok.
Meryem
Meryem
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 3 yıl önce
Konu Sayısı: 8490
Yanıt Sayısı: 0
19 Mayıs 2021, 6:49

Dudak Şişmesi Nasıl Geçer

Misafir
Dudak Şişmesi Nasıl tedavi edilir


Cevap: Dudak Şişmesi Nasıl Geçer

Deli Sevdam
Dudak Şişmesi Nasıl Geçer

Dudak Şişmesi (Aft)

Dudak şişmesi nedir?

Ağız içerisinde, genellikle yanak ve dudak mukozasında, dil üzerinde, yumuşak damakta, farenkste ve diş eti üzerinde görülen; solgun, sarı/kırmızı hale ile birlikte görülen güçlü ağrı yaratan ülserleşmiş lezyonlara Dudak Şişmesi (aft) denmektedir. Sıklıkla bayanlarda görülen bu lezyon, genel olarak toplumun ’sinde görülmektedir. Aft’a sebeb olan faktör bilinmemektedir. Ancak oluşumu hızlandıran ve ya seyrini kötüleştiren etkenler bilinmektedir. Hastalar bu etkenleri bilerek aft oluşumuna karşı önlem alabilir.

Aft oluşuma etki eden faktörler nelerdir?

Aft oluşumuna etki eden faktörlerden birkaç tanesi aşağıdaki gibidir:
• Stres: Bir çok hastalığa etki eden bu faktör aft oluşumuna da etki etmektedir. Kadınlarda regl dönemi öncesinde görülen gerginlik de bu kategoriye sokulabilir.
• Yiyecek: Ağız mukozasına zarar veren, mukozayı tahriş eden yiyecekler (turunçgil, sirke, turşu, patetes cipsi gibi) aft oluşumuna etki eden faktörler arasına alınmaktadır.
• Travma: Yanak, ağız, dil ve ya dudak ısırılmaları, yumuşak olmayan fırçaların ağzı tahriş etmesi, sert yiyeceklerin mukozaya zarar vermesi gibi durumlarda aft oluşumu tetiklenmektedir.
• Diş Macunu: Diş macunlarında köpük arttırmak için kullanılan bazı kimyasallar, ağız içersinde aft oluşumuna sebep olmaktadır.


Cevap: Dudak Şişmesi Nasıl Geçer

Deli Sevdam
Dudak Şişmesi Aftlar herhangi bir tedavi uygulanmasa da genellikle 7-10 gün sonra kendiliğinden iyileşmektedir. Aft sorunu ile karşı karşıya olanların aşağıda sıralanan işlemlerden birini yada birkaçını uyguladıklarında daha rahat bir periyot geçirmeleri mümkündür:

Konuya Bir Cevap Yazın

İlgili Diğer Konular
  • 8 Kayıtlı Üye
  • 25178 Konu
  • 61 Cevap
  • Son Üye: Zerda