Ayfer

Akciğer, Damar Ve Kalbin Görevi

Bu konu Ayfer tarafından 3 yıl önce açıldı ve Henüz Cevap Yok.
Ayfer
Ayfer
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 3 yıl önce
Konu Sayısı: 3167
Yanıt Sayısı: 0
19 Mayıs 2021, 11:23

Akciğer, Damar Ve Kalbin Görevi

Kayıtsız Üye
akciğer, damar ve kalbin görevi nedir


Cevap: Akciğer, Damar Ve Kalbin Görevi

Deli Sevdam
Akciğerin Görevi Nedir

Asıl görevi oksijeni kana vermek ve karbondioksitti kandan atmaktır.

Ayrıca kan akciğerlerde soğuduğu için vücut sıcaklığını ayarlamaya da yardımcı olur.

Ciğerler vücuda nefesle giren havadan oksijen çıkarırlar ve kan dolaşımı ile ciğerlere giren karbondioksiti serbest bırakırlar. İnsan nefesi dışarı verirken karbon dioksit ve bir miktar su, buhar halinde vücuttan çıkar.

Damarların Görevleri Nedir

Damar vücutta kan dolaşımını sağlayan sistemlerin tümüdür. Damarların görevleri; vucüttaki kanı diğer bütün organlara taşımaktır. Vücutta 2 çeşit damar vardır. Bunlar atardamar ve toplar damarlardır. Bu damarlar aynı yapıya ve göreve sahiptir. Atardamarlar kalpteki kanı alıp vücudun diğer organlarına taşırken toplardamarlarda vücuttaki kanı kalbe taşır. Vücuttaki en büyük damar ve kan pompalama merkezi atardarlardır.

Kalbin Görevi Nedir

Organlardan gelen ve oksijeni az olan kirli kan toplardamarlar ile sağ kulakçığa dökülür buradan triküspid kapak aracılığı ile sağ karıncığa geçer. Sağ karıncık kirli kanı pulmoner kapaktan pulmoner arter aracılığı ile akciğerlere pompalar. Akciğerlere gelen kan oksijenden zenginleşir. Oksijenden zenginleşen temiz kan akciğer toplardamarları ile sol kulakçığa buradan da mitral kapak aracılığı ile sol karıncığa geçer. Sol karıncığa gelen temiz kan aort kapağından geçerek aort aracılığı ile tüm organlara pompalanır. Sol karıncıktaki kanın basıncı kolda ölçülen kan basıncına eşittir.

Konuya Bir Cevap Yazın

  • 8 Kayıtlı Üye
  • 25178 Konu
  • 61 Cevap
  • Son Üye: Zerda