Ayfer

Spor Ve Zararlı Alışkanlıklardan Korunma İle İlgili Yazı

Bu konu Ayfer tarafından 3 yıl önce açıldı ve Henüz Cevap Yok.
Ayfer
Ayfer
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 3 yıl önce
Konu Sayısı: 3167
Yanıt Sayısı: 0
19 Mayıs 2021, 11:23

Spor Ve Zararlı Alışkanlıklardan Korunma ile ilgili Yazı

Kayıtsız Üye
spor ve zararlı alışkanlıklardan korunma ile ilgili yazı istiyorum 🙂


Cevap: Spor Ve Zararlı Alışkanlıklardan Korunma ile ilgili Yazı

Deli Sevdam
Spor Ve Zararlı Alışkanlıklardan Korunma ile ilgili Yazı

SPOR VE ZARARLI ALIŞKANLIKLARDAN KORUNMA

Spor evrensel kültürün bir parçası, dünyada dili, ırkı, dini farklı insanları birleştiren önemli bir vasıtadır. Dünya barışına katkı sağlayan bir etkinliktir, diyebileceğimiz gibi çağımız sporunu; fiziksel faydalarının yanı sıra insanların ruhsal sağlığını da olumlu yönde etkilemek, sosyal ve moral kazançlar sağlamak amacı ile yapılan hareketler topluluğu olarak da tanımlayabiliriz. Görüldüğü gibi sporun belirli sözcükle kalıplaşmış klâsik bir tanımı yoktur.

1. BAĞIMLILIK:

Bağımlık Eğilimi Gösterenlerde Kişilik Özellikleri: Bağımlılık eğilimi gösterenlerde kişiliğin temel çizgilerini ve özelliklerini veren ve kişilikle iç içe olan “ ben ” ya da “ benlik ” bozulmuştur. Bu nedenle kişiliğin iç ve dış dünya ile ilişki kurması, uyum sağlanması çok zor, hatta imkansızdır.

Bağımlının Tanınması: Uyuşturucu ya da uyarıcı kullanmaya başlamış olan bir gencin dışarıya yansıyan kimi belirtileri iyice izlenip değerlendirildiğin de, durum bir ciddi bir bağımlılığa dönüşmeden ve çözümü güç sorular ortaya çıkmadan yardim olanağı bulunabilir.

Genel belirtiler söyle özetlenebilir:
Birden bire ortaya çıkan davranış değişiklikleri. Zaman zaman ortaya çıkan aşırı sinirlilik, gereksiz tepki, aşırı endişe, kaygı, sıkıntı ya da neşe durumu.Dalgınlık, zaman zaman dalıp gitme.Sabit ve donuk bakış.Uyuklama Uyku bozuklukları, gündüz uyuklama gece uykusuzluk. Halsizlik, yorgunluk.İsteksizlik. Kabızlık.Yüzde solukluk.Göz bebeklerinde daralma.Gözde kanlanma. Ağızda kuruluk, salyada azalma.Konuşmada güçlük peltek konuşma.Ellerde titreme.Yürümede dengesizlik.Terleme.Alışılagelmiş arkadaş çevresi dışında yeni arkadaşlar edinme.Çevre değiştirme. Sorumluluktan kaçma.Aşırı para harcama.

Hangi Maddeler Bağımlılık Yapar?

A – Tedavi amacıyla kullanılan, eczanelerde satılan ilaçlar;
• Barbituratli ilaçlar Barbituratli ağrı kesiciler Yatıştırıcı ilaçlar Afyonlu ilaçlar Kodeinli öksürük ilaçları Uyarıcılar

B – Tedavi amacıyla kullanılmayan, kaçak olarak satılan maddeler:
• Esrar Eroin Kokain LSD Uyarıcılar

Bağımlılığın Önlenmesi:

Gençleri alkol, uyuşturucu ve uyarıcı maddelere karsı korumak ve tedavi olan bağımlıların yeniden bu tür maddeleri kullanmasını engellemek için bos zamanların iyi ve yararlı biçimde değerlendirilmesi gereklidir. Özellikle gençlik çağında dinlenmenin, eğlenmenin, bos zamanı değerlendirmenin ruh sağlığı ilkelerine uygun biçimde yapılmasının kişilik gelişimine olumlu ve önemli katkıları olur. Bu nedenle ilköğretimde ve ortaöğretimde çok sinirli olan kol faaliyetleri yaygın eğitimin bir parçası olarak genişletilmeli ve etkin duruma getirilmelidir. Ayrıca, okulların çeşitli olanaklarından, beden eğitimi ve toplantı salonlarından, öğrencilerin ve çevre gençlerinin devamlı yararlanabileceği çözümler getirilmelidir.


Cevap: Spor Ve Zararlı Alışkanlıklardan Korunma ile ilgili Yazı

misafir
çok güzel bnce ödewim için işe yaradı . 🙂


Kayıtsız Üye
forumlord çok güzel bir site


misafir
çok güzel ödev yapmama çokkkkkk yardımcı oldu çok güzel bir site 😀


Kayıtsız Üye
ya müthiş be işte tam aradığımı buldum bu site olmasaydı 0 (sıfır) almıştım ama 100 (yüz) aldım çok teşekkürler


Kayıtsız Üye
aferim çok güzel yazmışsın moderatörümm 😀


Kayıtsız Üye
çok işime yaradı spr


Kayıtsız Üye
ödevimde işe yaradı


Kayıtsız Üye
çok teşekkür ederim güzel bir yazı fakat çok kısa


Misafir Üye
Bence çok güzel çünkü beden performans ödevim bu 😀 😛


yağmur
meraba arkadaslar ben performans için baktım inşallah işe yarar yha allaha dua edıyorum yarın verilcek notumuda yazacagım acıklandıgı zaman ıı aksamlar


Misafir Üye
süper bir site tavsiye ederim herkese performans ödevim vardı çoık yardımcı oldu 😀

Konuya Bir Cevap Yazın

  • 8 Kayıtlı Üye
  • 25178 Konu
  • 61 Cevap
  • Son Üye: Zerda