lord

22 Find Kaldırma

Bu konu lord tarafından 3 yıl önce açıldı ve Henüz Cevap Yok.
lord
lord
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 3 yıl önce
Konu Sayısı: 3524
Yanıt Sayısı: 0
20 Mayıs 2021, 12:11

22 Find Kaldırma

Kayıtsız Üye
22 find kaldırma nasıl yapılır ?


Cevap: 22 Find Kaldırma

Deli Sevdam
22 Find Kaldırma

22find isimli bela çeşitli programlar aracılığıile sizinde tarayıcınıza bulaşmış olabilir. Benimde tarayıcılarıma bulaşan bu 22find belasından çok araştırmama rağmen bir türlükurtulamadım.

Bütün internetin altını üstüne getirmemerağmen bu 22find belasından kurtulmanınyolunu bulamadım. Sadece formatçözümünü önermiştiler ancak ben bunun için format atmayı göze almadım ve ne yapıp edip bu 22find belasından kurtulacağım dedim veuzun uğraşlar sonucunda bu beladan kurtuldum.Şimdi sizlere nasıl kurtulduğumu anlatacağım ve adım adım yapacağınız bütün işlemlerianlatacağım.

[IMG]http://www.bilgilix.com/wp-content/uploads/2019/02/22Find.jpgdolunay

Adım 1:
İlk Önce bilgisayarınızdan denetim masasına gidin ve program ekle-kaldır bölümünden 22find ile alakalı bir program ve büyük ihtimalle Fast dial isimli programı yüklenip yüklenmediğine bakın.Büyükihtimalle yüklenmiştir ve bu programı kaldırın.

Adım 2:
Hangi tarayıcıdan kaldırmak istiyorsanız o tarayıcınızı açın.Bütün tarayıcıların eklentiler bölümüne gidin.Eklentiler arasında 22find ve Fast Dial eklentilerini kaldırın.Aşağıdaki örnek resimde gördüğünüzgibi;

[IMG]http://www.bilgilix.com/wp-content/uploads/2019/02/22find-eklenti.jpgdolunay

Adım 3:
Eklentileri kaldırdıktan sonra tarayıcınızı kapatın. Daha sonra tarayıcınızın kısayoluna tıklayın veseçenekler arasından “Özellikler” deyin. açılan küçük pencerede “Hedef” kısmına bakın. Burada Chrome tarayıcısı için örnek vermek gerekirse şöyle bir yol olması gerekiyor;
“C:UsersKullanıcı AdınızAppDataLocalGoogleChromeApplicationchr ome.exe”

[IMG]http://www.bilgilix.com/wp-content/uploads/2019/02/22find-hedef.jpgdolunay

Ancak bu 22find belası bulaştığı için aşağıdaki gib bir hedef gözükecek;

Daha sonra “Tamam” diyerek pencereyi kapatın.

Adım 4:
Şimdi tarayıcımızın kısayollarını sileceğiz. Bilgisayarınızın “Başlat” butonuna tıklayın ve aramakutusuna hangi tarayıcınızın kısayolu silecekseniz o tarayıcınızın adını yazın. Örneğin “Chrome” yazımve Chrome ile ilgili gördüğünüz bütün kısayolları sağ tıklayın ve sil deyin.Dikkat edin .exe uzantısı olanı silmeyin. Sadece chrome.exe olan kalsın.Firefox için firefox.exe kalsın.

Adım 5:
Şimdi son aşamaya geldik.Yukarıdaki işlemleri yaptıktan sonra tarayıcınızı kesinlikle açmayın ve sonişlemi yapın.
Yine “Başlat”a tıklayın.Arama kutusuna “çalıştır” yazın ve Çalıştır’a gelin.Buraya “regedit” yazın vetamam deyin.Şimdi aşağıda göreceğiniz üzere kayıt defteri açılacak.

[IMG]http://www.bilgilix.com/wp-content/uploads/2019/02/kay%C4%B1t-defteri-1.jpgdolunay

Burada gördüğünüz her HKEY ile başlayan dosyaya sağ tıklayın ve “Bul” deyin ve arama kutusuna “22find” yazın ve aratın.5 adet HKEY ile başlayan dosya için bu işlemi yapın ve aramalarınız sonucundagördüğünüz 22find ile alakalı satısı silin.

[IMG]http://www.bilgilix.com/wp-content/uploads/2019/02/kay%C4%B1t-defteri-2.jpgdolunay

Bu işlemleri de yaptıktan sonra Başlat kısmına tarayıcınızın ismini yazın ve çıkan chrome.exe yada firefox.exe kısayoluna tıklayarak tarayıcınızı açın.Ve işte göreceğiniz gibi 22find belasından kurtuldunuz.

Kaynak: [url]http://www.bilgilix.com/22find-nasil-kaldirilir-kesin-cozum-resimli-anlatim-9656/[/url]

Konuya Bir Cevap Yazın

  • 8 Kayıtlı Üye
  • 25178 Konu
  • 61 Cevap
  • Son Üye: Zerda