Ayfer

Gözlük Çerçevesi Yapımında Kullanılan Malzemeler

Bu konu Ayfer tarafından 3 yıl önce açıldı ve Henüz Cevap Yok.
Ayfer
Ayfer
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 3 yıl önce
Konu Sayısı: 3167
Yanıt Sayısı: 0
19 Mayıs 2021, 11:23

Gözlük Çerçevesi Yapımında Kullanılan Malzemeler

Kayıtsız Üye
gözlük çerçevesi yapımında kullanılan malzemeler ?


Cevap: Gözlük Çerçevesi Yapımında Kullanılan Malzemeler

Kara Sevdam
Gözlük Çerçevesi Yapımında Kullanılan Malzemeler

Çerçeve Yapım Malzemeleri

Titanyum:
Titanyum, dayanıklılık açısından çelikten daha sağlam, ağırlık açısından alüminyum ile kıyaslanabilecek kadar hafif, bilinen bütün metaller arasında en yüksek korozyon dayanımına sahip bir metaldir. Ancak elde edilmesi ve işlenmesi çok zor olduğundan metal olarak kullanılması çok özel alanlarla sınırlandırılmıştır.
Vücudun en hassas organı olan gözlerimizin korunması ve uzun süre gözümüzde taşıdığımız bu ürünlerin kulak arkası ve göz çevresinde bir alerjiye sebebiyet vermemesi için kullanılan Titanyum malzeme, ürünün hem kolay bir deforme olmamasını sağlamakta hem de renk ve kaplamasında dayanıklılığı arttırmaktadır.
Hafif, sağlam, esnek ve aşınmayan bir yapıya sahip olan titanyum, gözlük çerçevelerinde kullanım açısından da büyük kolaylık ve konfor sağlamakla beraber günümüzde en çok tercih edilen malzemelerdendir.

Paslanmaz Çelik:
Paslanmaz çeliğin gözlük üretiminde kullanılmasıyla etkileyici metal tasarımlara ulaşmak mümkün olmaktadır. Geleneksel düşük alaşımlı sanayi çeliklerine göre çok daha geliştirilmiş ve yüksek korozyon direncine sahip olan çelik türüdür. Paslanmaz çeliklerde söz konusu olan yüksek korozyon direncini sağlayabilmek için bileşiminde minimun %11 mertebesinde krom bulunması gereklidir. Kromun yanısıra paslanmazlık özelliğini olumlu yönde etkileyen diğer iki elementten birisi nikel, diğeri ise çok yüksek mertebelerde paslanmazlık özelliğinin sağlandığı molibdendir. Paslanmaz çelik malzemesi kir, pas tutmaz, lekelenmez ve her daim parlaktır.

TR 90:
TR 90 maddesi Grilamid olarak da bilinmekle birlikte, gözlük üretiminde en çok tercih edilen enjeksiyon üretim malzemesidir . Bir çeşit plastik türü olması sebebiyle enjeksiyon üretiminde rahatlıkla kullanılmaktadır. Malzenin anti-alerjik olması, dayanıklı ve esnek bir yapıya sahip olması gözlük malzemesi olarak tercih edilmesinde en önemli etkenlerdir. TR 90 malzemenin hafifliği sebebiyle outdoor sporları için tasarlanan gözlüklerde özellikle tercih edilmektedir. Malzeme dış etkenlere karşı da yüksek dayanıklılık göstermektedir.

Asetat:
Asetat malzemesi farklı renk, desen, doku çeşitleri ile gözlük üretiminde yaratıcı tasarımların ortaya çıkmasına olanak sağlamaktadır. Dayanıklı ve kaliteli yapısı sayesinde asetat malzemesi gözlük üretiminde en çok tercih edilen malzemelerden biridir. Asetatlarda bicolor renk geçişleri sayesinde, modellerde istenilen tonların yakalanması sağlanılmakta ve bu özelliği de, malzemenin sağlam yapısına bir artı değer katmaktadır.

Konuya Bir Cevap Yazın

  • 8 Kayıtlı Üye
  • 25178 Konu
  • 61 Cevap
  • Son Üye: Zerda