Ayfer

Pilates Yapmak İçin Gerekli Malzemeler

Bu konu Ayfer tarafından 3 yıl önce açıldı ve Henüz Cevap Yok.
Ayfer
Ayfer
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 3 yıl önce
Konu Sayısı: 3167
Yanıt Sayısı: 0
19 Mayıs 2021, 11:23

Pilates Yapmak İçin Gerekli Malzemeler

Kayıtsız Kullanıcı
pilates yapmak için neler gerekli, malzemeler nelerdir ?


Cevap: Pilates Yapmak İçin Gerekli Malzemeler

Deli Sevdam
Pilates Yapmak İçin Gerenler Nelerdir

Pilates derslerine gidecek zamanınız yoksa bu pilates yapmanıza mani olmamalı. Hanenizde, tek başınıza rahat rahat pilates yapmak yalnızca sizin elinizde. Bunu muvaffak olmak için sandığınız gibi pahalı ekipmanlara ve tecrübeye ihtiyacınız yok. Evde pilates yaparak hem günün stresini atmış olursunuz hem de kalori yakıp adalelerinizi çalıştırarak vücudunuzu şekillendirebilirsiniz.

Başlangıç olarak ilk önce pilates yapmaya uygun bir kıyafet seçmelisiniz. Bu kıyafetler pilates hareketlerinizi kesinkes kısıtlamayacak rahat kıyafetler olmalı. Daha sonra bir pilates donuğuna ihtiyacınız olacak. Hareketlere alışıp kendinizi geliştirdikçe yeni ekipmanlara ihtiyaç duyacaksınız.

Pilates Donuğu

Çoğu pilates hareketini rahatça yapmak için pilates donuğu kullanmanız gerekir. Sizin için en iyi tercih kalın ve dayanıklı bir donuk satın almak olacaktır.

Pilates matı satın alırken kalınlık, malzeme ve doku gibi bilgilere dikkat etmelisiniz. Pilates matı pahalı bir ekipman değildir. Çok ucuz ücretlere uygun matlar satın alabilirsiniz. Taşıma kolaylığı açısında kılıfıyla satılan veya tutma kolu olan matları seçenek edebilirsiniz.

Pilates Çemberi

Pilates çemberi bir hayli hareketi yapmanıza yarayan yaygın bir pilates ekipmanıdır. Çoklukla çok büyük olmayan pilates çemberi esnek malzemeden üretilir. Kullanım emeline göre boyutları değişebilir.

Pilates çemberi ana adale gruplarını çalıştırmak için tasarlanmıştır. Ana kas grupları silüetinizi belirleyen ehemmiyetli bölgelerdir. Pilates çemberi ile bu kas gruplarını şekillendirebilirsiniz. Bu aleti kullanarak kaslarınızın direncini arttırıp sıkı bir görüntü oluşturabilirsiniz.

Pilates çemberi kullanarak yan kas gruplarını geliştirmek de olasıdır. Bilhassa bacak bölgesindeki çalıştırması ve şekillendirmesi zor olan yan kaslar pilates çemberi ile sıkılaşabilir. Bunun için doğru hareketi uygulamanız yeterli olacaktır. Aynı şekilde pilates çemberi kullanarak kol kaslarınıza da atletik bir görünüm kazandırabilirsiniz.

Pilates çemberi kullanırken dikkat faktörüz gereken en ehemmiyetli nokta kaslarınızı fazla esnetmemektir. Kas liflerinizi farkında olmadan çok zorlarsanız sakatlanabilirsiniz. Bu tür bir sakatlık hayat boyu spor yapmanıza engel olabilir. Pilates çemberleri değişik direnç düzeylerine sahiptirler. Bu yüzden yeni başlayanlar için en düşük direnç düzeyine sahip olan pilates çemberleri iyi bir seçim olacaktır.

Pilates Topu

Pilates topu, çok sayıda pilates hareketini yapmanıza yarayan temel pilates ekipmanlarından biridir. Pilates topu sayesinde balans duygunuz güçlenir ve aynı anda çok sayıda adale grubunu harekete geçirerek zayıflamak ve şekle girmeniz için çok faydalı egzersizler yapabilirsiniz.

Pilates topunu pilates ekipmanı satan rastgele bir mağazadan veya internetten satın alabilirsiniz. Kolay ulaşabileceğiniz bu ekipman değişik boy ve renklerde üretilir.

Pilates ekipmanları egzersizlerinizin verimini arttırmak için kullanılan faydalı aletlerdir. Ancak pilates yapmak için ille de bu ekipmanları kullanmanız gerekmez.

Konuya Bir Cevap Yazın

  • 8 Kayıtlı Üye
  • 25178 Konu
  • 61 Cevap
  • Son Üye: Zerda