Derya

Kişisel Bakım Yaparken Hangi Kaynakları Kullanmalıyız

Bu konu Derya tarafından 3 yıl önce açıldı ve Henüz Cevap Yok.
Derya
Derya
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 3 yıl önce
Konu Sayısı: 8796
Yanıt Sayısı: 0
19 Mayıs 2021, 8:04

Kişisel bakım yaparken hangi kaynakları kullanmalıyız

Kayıtsız Üye
Kişisel bakım yaparken hangi kaynakları kullanmalıyız


Cevap: Kişisel bakım yaparken hangi kaynakları kullanmalıyız

Deli Sevdam
Kişisel Bakım Yaparken Kaynakları Verimli Kullanma

Suyu gereksiz yere akıtmayın
Tıraş olurken ve dişlerinizi fırçalarken suyu kapatın. Bir kişi günde bir kez ortalama 3 dakika boyunca suyu kapatmadan tıraş olursa, yılda 10 ton su harcar. Yine aynı şekilde bir kişinin günde iki kez 1 dakika boyunca suyu kapatmadan diş fırçalaması yılda 8 ton su israfına neden olur.

Banyo yerine duş yüzde 25 su tasarrufu sağlıyor
Banyo yaparken 120-150 litre su tüketilirken, duş alırken yalnızca 40-60 litre su harcanır. Bu da her duşta ortalama yüzde 25 tasarruf anlamına geliyor. Haftada bir kez bile küveti doldurmak yılda 7.4 ton su harcamanıza neden oluyor. 4 kişilik bir ailenin her ferdinin duş süresini 1 dakika kısaltmasıyla yılda 18 ton su kurtarılmış oluyor. Ayrıca duş esnasında vücudunuzu veya saçınızı sabunlarken/şampuanlarken suyu açık tutmamaya özen gösterin.

Ekonomik duş başlıkları su tüketimini yarıya indiriyor
Suyu daha iyi püskürten, ekonomik duş başlıklarını tercih etmek de bir başka önlem… Klasik duş başlıkları dakikada ortalama 15-20 litre su akıtırken, düşük akımlı aeratörlü duş başlıkları dakikada 9-10 litre su tüketir. Böylece 5 -6 dakikalık duş esnasında 90-120 litre sıcak su yerine, 45-60 litre sıcak su kullanmış olursunuz. Ayrıca klasik musluklar yerine kolay açılıp kapanan musluklar kullanmak da su tüketimini yüzde 25 azaltıyor.

Konuya Bir Cevap Yazın

İlgili Diğer Konular
  • 8 Kayıtlı Üye
  • 25178 Konu
  • 61 Cevap
  • Son Üye: Zerda