Derin

Selamün aleyküm.Hz. Hatice annemiz.

Bu konu Derin tarafından 1 ay önce açıldı ve Henüz Cevap Yok.
Derin
Derin
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 3 yıl önce
Konu Sayısı: 8491
Yanıt Sayısı: 0
4 Ağustos 2024, 2:53

Selamün aleyküm.Hz. Hatice annemiz.

Hayat…
Selamün aleyküm.Hz. Hatice annemiz.

[IMG]http://img42.imageshack.us/img42/395/29762920.gifdolunay
Gönlünde tecelli eden güzelliklerin akıl almaz ihtişamlarla çektiği yüce Resulümüzün yeryüzündeki ilk aksi ve ilk sedası olan Hz. Hatice annemiz.
Selamün aleyküm.

Seni anmak cüretini gösterdik, ne yapalım ki, bugün kimse bir şey bilmiyor.
Kadınlığı mahvettiler, insanlığı mahvettiler, Resülüllahı hüzne boğdular.
İnşaallah senin sırrın, senin güzelliğin bütün Müslüman annelerinizin gönlünde yansıyarak tekrar Müslüman beşeriyeti kurtarır.

Selamün aleyküm ya Hz. Hatice.

Onunla beraber onun sırrım sezmek için gelen manadaki kardeşlerimiz Selamün aleyküm.

Allah’ın yarattığı her şeyde, atomundan galaksilere, canlılardan cansızlara kadar her şeyde adeta aşk sevdasını esas aldığı ve bunu Rahman sırrı içerisinde bütün varlıklara nakşettiği biliniyor. Bu nakşın özünde Fahr-i Kainat Efendi­mizin sevdası var. Onun için biz sevgiyi yüce bir katali­zörden ayrı düşünemiyoruz. Bu mümkün değil.

Bugün beşeriyete bakınız. Fahr-i Kainat Efendimize inanmayan toplumlar sevgisini kaybetmiştir. Biz de böyle bir felaketin eşiğinden döndük. Bu memlekette çok hazin günler yaşadık. Ezanımızın sedasını kulağımızdan atmak istediler. Ama Allah Resülü’nün bu millete çok özel bir sevgisi olduğu için felaketin, uçurumun eşiğinden döndük. Hala bugün ölmüş bir leşin taklidini yapmak isteyenler var.

İnsan bir şeyi taklid eder, ama yaşayan bir şeyi taklid eder. Ölmüş bir leşin taklidi yapılmaz. Batı (ben batı deyince genellikle Avrupa’nın Hristiyanlığı terkedilmiş ateistlerini kastediyorum) kendisinin mahvolduğunu bağıra bağıra söylüyor. Biz hala onu taklid etmeye, kadınlığı ondan almaya çalışıyoruz
. Kadın yanlızca İslamiyette vardır. Bunu herkes böyle bilsin.

Konuya Bir Cevap Yazın

  • 14 Kayıtlı Üye
  • 66282 Konu
  • 160 Cevap
  • Son Üye: aile