admin

Akıl Yaşta Değil Baştadır Konulu Kompozisyon Örneği

Bu konu admin tarafından 3 yıl önce açıldı ve Henüz Cevap Yok.
admin
admin
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 3 yıl önce
Konu Sayısı: 12501
Yanıt Sayısı: 0
22 Mayıs 2021, 2:30

Akıl Yaşta Değil Baştadır Konulu Kompozisyon Örneği

NotuiteSane
Akıl Yaşta Değil Baştadır Konulu Kompozisyon Örneği

AKIL YAŞTA DEĞİL BAŞTADIR

İnsanlarımızın en büyük sorunu belki de basmakalıplaşmanın kolaycılığına tutsak olmak.Giderek hayatımıza yayılan ve bizi yaratıcılıktan uzaklaştırıp önceden yapılmışın gölgesine esir eden bir olgu bu. Büyük bir olasılıkla bu sorunun çözümü de genç beyinlerden yükselecektir. Ne kadar ironiktir ki bu durumu en iyi anlatan söz de yine basmakalıp bir deyiştedir; “ Akıl yaşta değil baştadır ".

Bana göre aklın ölçütü kimsenin düşünmediğini düşünmek, denenmeyeni deneyerek sonuçta özgün ve yaratıcı olmak. “ Akıl yaşta değil baştadır ” sözünün doğruluğu tartışılmayacak kadar su götürmez bir gerçektir. Öyle ki Fatih Sultan Mehmet değil midir henüz on yedi yaşında o ana kadar düşünülmeyeni düşünen ve kimsenin yapamadığını yapıp olağanüstü bir planlamayla İstanbul’ u bize kazandıran?

Genç beyinler doğru yönlendirilen bilinçli bir eğitimle bizi basmakalıp hayatımızdan uzaklaştıracaktır. Bu sayede belki de ileri uygarlık seviyesine ulaşacağız. Genç fikirlerle yaratıcı düşünceler sonucunda kimsenin yapamadığını yapmak, bizi ileri ve önde gelen kılacak.

Uçuş prensibini, turna çevirmeye yeğ tutan Oleg’ in küçük kızı bunu başarmış bile !…


Cevap: Akıl Yaşta Değil Baştadır Konulu Kompozisyon Örneği

Kayıtsız Üye
teşekkür ederim.çok yardımcı oldu.


Cevap: Akıl Yaşta Değil Baştadır Konulu Kompozisyon Örneği

Ceylan Gözlü
İnsanların yaşları ne olursa olsun akılları ile alakalı değildir.Yani akıllı olmak için yaşın ilerlemiş olmasına gerek yoktur.Fatih İstanbul’u fethettiği zaman henüz 21 yaşında idi.Yaş arttıkça sadece görüp geçirme ve tecrübe artar.Ama akıl doğuştan gelen bir yetenektir.

Konuya Bir Cevap Yazın

  • 14 Kayıtlı Üye
  • 66282 Konu
  • 160 Cevap
  • Son Üye: aile