Asya

En Zehirli Yılanlar ve Yapabildikleri Nelerdir

Bu konu Asya tarafından 3 yıl önce açıldı ve Henüz Cevap Yok.
Asya
Asya
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 3 yıl önce
Konu Sayısı: 5005
Yanıt Sayısı: 0
19 Mayıs 2021, 5:17

En Zehirli Yılanlar ve Yapabildikleri Nelerdir

YaReN
En Zehirli Yılanlar ve Yapabildikleri

Dünyada üç bine yakın yılan çeşidi vardır. Hangi çeşidi olursa olsun, yılanlar bütün canlılar için amansız bir düşmandır. Soğuk görünüşleri, avlarının üzerine şimşek gibi atlamaları, öldürücü zehirleri, büyük küçük bütün hayvanları korkudan adeta felce uğratır.

Yılanların çoğu avlarını yutmadan önce öldürür. Bu işi zehirlemek veya boğmak suretiyle yaparlar. Mesela boğalar, avlarına usulca yaklaşır Vücudu halka halka kıvrılmış olan yılan, birdenbire vücudunun ön kısmını doğrultur ve açık ağzını büyük bir hızla ileri savurur.

Avını sıkıştırırken, halkalardan birkaçını çırpınan hayvanın vücuduna sarar. Bu halkalar hayvanın etrafında gitgide daralır. Talihsiz hayvan, solumağa çalışırsa da, kaburgaları halkalar tarafından mengene gibi sıkıştırılır ve nefes alamaz hale gelir. Böylece kalbinin atışları durur ve ölür.

Dev kobra yılanı, dünyanın ölüm saçan, yaratıklarından biridir. Kral kobra yılanları, tahrik edilmedikleri zaman bile saldırırlar. Asya’da bulunanları büyük bir fili bile öldürebilir!

Yılan, önce filin vücudunun en nazik yerinden kıskıvrak sıkar. Sonra zehirler ve bir iki saat içinde dev hayvanı cansız yere yatırır.

Zehirli yılanlar, avlarını boğmaz. Kafalarındaki bezlerden gelen öldürücü bir maddenin aşılanması suretiyle öldürürler. Allah, engerek yılanları ve akrabalarını, bu teknikte daha ileri götürmüş.

Engerek yılanı, kafasını, yıldırım hızıyla ileri savurur. Zehirli dişlerini avının etine saplar saplamaz, zehir bezini kuşatan kasları otomatik alarak sıkışır. Böylece zehir, küçük bir kanal yoluyla zehir dişine, oradan da kurbanının vücuduna geçer. Zehirlenen hayvan, ekseriya birkaç dakikada, hatta birkaç saniyede ölür.

Sıcak ülkelerde her yıl yüzlerce kişi yılan ısırmasından ölmektedir. Birçok yerlerde, yılan ısırmasına karşı, özel serumlar hazırlayan aşı ve araştırma istasyonları kurulmuştur.

Boğa yılanı ailesine mensup. Güney Amerika’nın bazı dev yılanları bir domuzu, hatta bir geyiği bütün olarak yutabilir.

8 metreuzunluğundaki bu yılan, önce domuzun vücudunâ dolanır. Sonra kalp atışlarını durduruncaya kadar sıkar ve ezer. Hayvan ölünce, yılan tarafından bütün olarak yutulur.

Yutasıya geçen birkaç saat zarfında, midesinden öyle kuvvetli hazmettirici sıvı çıkar ki, bununla domuzun en büyük kemiğini bile kırabilir.

Afrika’da, Victoria gölünün kuzey batı ucundaki bir adada yaşayan yerli bir kadın, bir akarsu kıyısında çamaşırını yıkarken, kaya pitonu denilen bir yılana yakalanmış. Kadıncağız yardım gelene kadar dev yılanın halkaları arasında can vermiş. Sonra öldürülen yılanın 4,5 metreboyunda olduğu anlaşılmış.

Hollanda Hindistan adalarının birinde, 14 yaşında bir çocuğu yutan bir yılan öldürülmüştü. Çocuğun ölüsü de yılanın midesinden çıkmış.

Yılanların ekserisinin çeneleri oldukça gevşek bağlantılıdır. Bu yüzden, iri bir hayvanı bile bütünü ile yutabilirler.

Konuya Bir Cevap Yazın

  • 14 Kayıtlı Üye
  • 66282 Konu
  • 160 Cevap
  • Son Üye: aile