Asya

Kırmızı Kulaklı Bülbül

Bu konu Asya tarafından 3 yıl önce açıldı ve Henüz Cevap Yok.
Asya
Asya
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 3 yıl önce
Konu Sayısı: 5005
Yanıt Sayısı: 0
19 Mayıs 2021, 5:18

Kırmızı Kulaklı Bülbül

Hayat…
Kırmızı Kulaklı Bülbül

[IMG]http://img45.imageshack.us/img45/503/redwhiskeredbulbul8qg3.jpgdolunay

Diğer Adları: Pycnonotus Jocosus, Kırmızı Sakallı BülbülOrtalama Boy: 22.5 cm
Ortalama Ömür: 10 yıl
Cinsiyet: Bilimsel tespit gereklidir.
Üreme: Kuluçka 16 gün sürer, tüylenme 21 gün sonra olur.
Genç Kuşlar: Erişkinlerden daha mat tüylüdürler.
Ayırt Edici Özellikleri: Tepelik: Bu kuş dikkat çekici tepeliğini her zaman diker.Gaga: Gaganın şekli çilekleri koparmak ve toprak altındaki böcekleri çıkarmak için uygundur. Tüyler: Tüylerin üst kısımları kahveremsi gri ve alt kısımları kuyruğa yakın kırmızı tüylenmeden ayrı olarak temelde beyazdır.Yanaklar: Yüzdeki kırmızı yamalar bu türleri ayıran bir diğer işarettir; bu türün neden kırmızı sakallı bülbül diye bilindiğini açıklar

Temel Özellikleri
Bülbül, popüler ve idaresi kolay bir düzgagadır. Avikültürde iyi bilinen yaklaşık 120 de—gıs—ik türü vardır. Kökeni Asya olanlar, kökeni Afrika olanlara nazaran daha yaygındır.

Kırmızı kulaklı bülbül Hindistan’ın doğusundan, Güney Doğu Asya’ya ve çin’e kadar dağılmıştır.

Her ne kadar hiçbiri parlak renkli olmasa da, etkileyici hoş görünen bir kuştur. Albenisi ötüşleridir. Kırmızı kulaklı bülbülde olduğu gibi, bazılarında dikkat çekici baş sorgucu bulunur.

Beslenme ve Barınma
Bülbüle meyve, düz gagası ile ıslatılmış minah topakları ve canlı gıdaların verilmesi iyidir. Etkili bir kuşhanede kendisini evindeymiş gibi hisseder.

Bir kere iklime alıştırıldığında, eğer kuru sıcak tünek yeri olursa bütün kışı geçirebilir. üşütme ve donmayı önlemek için, tüylerini döküp iyi durumda tüylerle kaplanıncaya kadar, zayıf telekli hiçbir kuş soğuk havada bırakılmamalıdır.

üreme
Doğadaki sosyal kuşlardandır. Gruplar halinde mutlu olur. çifti tanımanın yolu, bir grubu kuş odalarında beraber tutmak ve kuşların üremek için eşleşmesini izlemektir.

Gizlice, kuş odasına bol miktarda çalı yerleştirin. Bülbül, bunların arasına çimen sapları, tüyler ve yaprakları kullanarak uygun kase şeklinde yuvasını inşa eder.

Tipik bir kuluçkada, dört yumurta olur. çiftler genellikle iyi ebeveyndir, fakat bu aşamada herhangi bir kargaşadan uzak tutun ki, yuvalarını terketmesinler.

Konuya Bir Cevap Yazın

  • 14 Kayıtlı Üye
  • 66282 Konu
  • 160 Cevap
  • Son Üye: aile