Azize

Galileo’nun gittiği okullar

Bu konu Azize tarafından 3 yıl önce açıldı ve Henüz Cevap Yok.
Azize
Azize
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 3 yıl önce
Konu Sayısı: 8698
Yanıt Sayısı: 0
20 Mayıs 2021, 9:59

Galileo’nun gittiği okullar

YaReN
Galileo’nun gittiği okullar
Galileo nun Gittiği Okullar

Galileo ilk tahsilini Floransa’da yaptı.Daha sonra babasının isteğine uyarak Pisa Üniversitesi’nde tıp okumaya başladı.Babasının bir arkadaşı olan matematik öğretmeni Ricci, Galileo’yu oldukça etkiledi ve Galileo babasının karşı çıkmasına rağmen özel matematik dersleri almaya başladı. Bu derslerde Arşimed’in çalışmalarını öğrendi.

Galileo Galilei Pisa Üniversitesi’ndeki eğitimi sırasında tıp dalından vazgeçti ve felsefe ile matematik çalışmaya karar verdi.1589’da Pisa Üniversitesi’nde matematik profesörü oldu.


Cevap: Galileo’nun gittiği okullar

DOLUNAY
Galileo Pisa Üniversitesi’ndeki eğitimi sırasında tıp dalından vazgeçti ve felsefe ile matematik çalışmaya karar verdi. 1589’da Pisa Üniversitesi’nde matematik profesörü oldu, 1592’de Padua Üniversitesi’ne geçti ve 1610 yılına kadar burada kaldı.

22 yaşında "Hidrostatik Terazi" kitabını yayınlayarak bilim dünyasının ilgisini çekti. O dönemde Aristoteles geleneği izlenerek bir cisim ne kadar ağır olursa, o kadar hızlı bir şekilde yere düşeceği düşünülüyordu. Galileo tüy, yaprak gibi cisimlerin yere daha yavaş düşmesinin nedeni olarak geniş yüzeylerinin hava ile sürtüşmesi olduğunu gösterdi. Havasız bir ortamda bütün cisimlerin yere aynı hızda düşeceğini iddia etti, o dönemde bu iddiasını kanıtlayacak bir gözlem imkanı yoktu ama gelecekte vakum ile yapılan deneyler Galileo’yu doğrulamıştır.

1609 yılında Hollanda’da teleskobun icadını öğrendi ve ertesi yıl daha üstün bir teleskop geliştirdi.Sonrasında Ay’ın yüzeyi, Güneş’teki lekeleri, Jüpiter’in uydularını keşfetti. Gökbilimi çalışmaları Galileo’yu oldukça ünlü yapmıştı.


Cevap: Galileo’nun gittiği okullar

pikaçu
Forumlord sitesini çok beğendim ödevim için çok iyi bir yazı……

Konuya Bir Cevap Yazın

  • 14 Kayıtlı Üye
  • 66282 Konu
  • 160 Cevap
  • Son Üye: aile