Asya

Çiyan ilaçlaması hakkında bilgi

Bu konu Asya tarafından 3 yıl önce açıldı ve Henüz Cevap Yok.
Asya
Asya
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 3 yıl önce
Konu Sayısı: 5005
Yanıt Sayısı: 0
19 Mayıs 2021, 5:16

Çiyan ilaçlaması hakkında bilgi

YaReN
Çiyan ilaçlaması hakkında bilgi

Çiyan zehirli bir canlı olup görünüş olarak ince ve uzun vücut yapısına sahiptir. Vücutlarının alt kısımlarında onlarca ayakları bulunan çiyanlar görünüş olarak kırkayak böceğine benzetilir ve bu nedenle zararsız sanılır. Oysa kırkayak böceği ile çiyan arasında birçok fark vardır. Genellikle 6-8 cm boyunda olan çiyan böceklerinin tropikal bölgelerde yaşayan 20-25 cm olan türlerinin yaşadığı da bilinmektedir. Ayakları zehirli olan çiyanlar çok tehlikelidir. Özellikle sıcak ve güneşli havaları çok seven çiyan böceği, sarı, kızıl, kahverengi, siyah, kırmızı ve mavi renklerde olur.

Doğal ortamlarda yaşayan küçük canlılar ile beslenme sağlayan çiyan avını önce zehirleyip etkisiz hale getirdikten sonra beslenmesini sağlar. Doğal ortamlarda taş ve kayalıkların altında, ormanlık ve çayırlık alanlarda yaşayan çiyan böceğinin zehrinin etkisi türlerine göre değişmektedir. Yuvalarını toprak içlerine açtıkları oyuklara yapan çiyan böcekleri nemli alanlarda yaşamayı sever. Özellikle sonbahar ayında yağmurların sık yağması ile birlikte yuvaları bozulan çiyanlar ev içlerine yönelirler. Ev içinde çiyan çok tehlikelidir. Çiyan sokması ölümcül sonuçlara neden olabilir. Türlerine ve yaşam alanlarına göre zehirlerinin etkisi de değişmekte olan çıyanların ısırması sonucu felç geçirme olasılığı yüksektir.

Çiyan ısırması deride morarmalara, şişmelere ve kaşıntılara neden olur. Çiyan sokması sonucu ısırılan yer ile kalp arasında kan akışını yavaşlatmak için ısırılan yerin birkaç cm üzerinden bir cisim ile bağlamak gereklidir. Çiyandan kurtulmak için Mutlu ilaçlama şirketimizden çiyan ilaçlama hizmeti alabilirsiniz. Çiyan ilaçlama uygulamalarında profesyonel ilaçlama ekipleri ve yasal ilaçları ile çiyan ilaçlama konusunda garantili hizmetler vermektedir.

ÇIYAN İLE MüCADELE

Çiyan ile mücadele profesyonellik gerektiren bir iştir. Çiyandan kurtulmak için mutlaka yasal çalışan ve sağlık bakanlığı ruhsatına sahip ilaçlama şirketinden destek alınmalıdır. Çiyan ilaçlama kesinlikle ferdi olarak yapılmamalıdır. Çiyan ilaçlama için İstanbul, İzmit ve Gebze genelinde çiyan ilaçlama ve tüm haşerelerin ilaçlanması için hizmetler vermektedir.

Konuya Bir Cevap Yazın

  • 14 Kayıtlı Üye
  • 66282 Konu
  • 160 Cevap
  • Son Üye: aile