Asya

Güve ilaçlaması hakkında bilgi

Bu konu Asya tarafından 3 yıl önce açıldı ve Henüz Cevap Yok.
Asya
Asya
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 3 yıl önce
Konu Sayısı: 5005
Yanıt Sayısı: 0
19 Mayıs 2021, 5:16

Güve ilaçlaması hakkında bilgi

Esmer Melek
Güve ilaçlaması hakkında bilgi

Güve haşeresi görünüş olarak kelebeğe benzeyen kanatlı ve uçabilen bir haşeredir. Güve türüne göre insanlara farklı zararlar verir. Güve insanları ve hayvanları ısırarak ya da sokarak beslenme sağlamaz. Sadece insanların eşyaları ve açıkta kalan gıdaları ile beslenir. Türlerine göre farklı isimlerle anılan güveler kelebeğe benzetilir. Fakat kelebek ile güve arasında birçok farklar vardır. Kelebekler daha parlak yapılı ve vücutları tüysüz iken güve böceklerinin vücutları tüylüdür ve renkleri mattır.

Güve böceği rengi ve yapısı türüne göre değişir fakat ortalama bir güvenin boyu 5-15 mm arasında değişmektedir. Kanat yapıları tüylü olan güveler, en çok tahıl ambarlarında görülür. Beslenmesini buğday, arpa, pirinç gibi tahıl ürünleri ile sağlayan güve böcekleri bu nedenle tahıl depolarında, ambarlarda ve kilerler yaşarken bazı güve türleri ise ev içlerinde eşyaları kemirerek sağlar. Özellikle ev içlerinde sık sık perdelerin üzerinde görülen güvelerin dünya üzerinde birçok türü vardır. En çok bilinen güve türleri; halı güvesi, elbise güvesi, tahıl güvesi, hububat güvesi, deri güvesi, odun güvesi, salkım güvesi, bağ güvesidir.

Türlerine göre insanlara da farklı zararlar veren güveler insanların eşyalarına ve yiyecek maddelerine zarar verir. Örnek vermek gerekirse insanlara maddi zararlar veren elbise güvesi gibi güve türleri insanları elbise, perde, çarşaf gibi eşyalarını kemirerek zarar verirken, tahıl güvesi gibi güve türleri ise insanların gıda ürünlerine zarar verir.

Ev ve depolarınızda güveye rastlamanız durumunda acilen bir ilaçlama şirketi ile temas kurulma ve güve ilaçlama talebinde bulunulmalıdır. Aksi takdirde kısa sürede çoğalarak maddi zararlar verecek olan güvelerden korunmak ve kurtulmak için mutlu ilaçlama şirketimizi arayabilirsiniz. Mutlu ilaçlama şirketimiz yasal çalışan Sağlık bakanlığı onaylı bir ilaçlama şirketi olup, uzman ve deneyimli ilaçlama personeli ile güve ilaçlama hizmeti vermektedir.

Konuya Bir Cevap Yazın

  • 14 Kayıtlı Üye
  • 66282 Konu
  • 160 Cevap
  • Son Üye: aile