Asya

Sivrisinek ilaçlaması hakkında bilgi

Bu konu Asya tarafından 3 yıl önce açıldı ve Henüz Cevap Yok.
Asya
Asya
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 3 yıl önce
Konu Sayısı: 5005
Yanıt Sayısı: 0
19 Mayıs 2021, 5:16

Sivrisinek ilaçlaması hakkında bilgi

Esmer Melek
Sivrisinek ilaçlaması hakkında bilgi

Sivrisinek kanatlı canlılar grubunda hayvanlar içinde incelenen bir böcek türüdür. İnsanlardan kan emerek beslenen sivrisinekler, uzak mesafelere kadar uçabilir. Bedeni küçük fakat bacakları çok uzun olan sivrisineklerin ağız kısımlarında kan emmeye yarayan kamış şeklinde organları bulunan sivrisineklerin algıları çok gelişmiştir ve en ufak bir tehlike hissettiklerinde çok hızlı hareket ederek kaçarlar. Işıktan pek hoşlanmayan sivrisinek daha çok geceleri aktiftir. Dişi sivrisineklerin beslenmeleri ve üremeleri için kan emmeye ihtiyaçları vardır. Bu nedenle insanlardan kan emen sivrisineklerin dişi olanıdır. Erkek sivrisinekler ise beslenmelerini bitkilerin özsular ile sağlayabilir.

Sivrisinek insanlardan ve hayvanlardan sürekli kan emerek beslendiği için bünyelerinde birçok mikrobu barındırırlar. Sivrisinek sokması sonucu insanlara birçok hastalık bulaştırabilir. Sivrisineklerden insanlara bulaşan hastalıklar: sıtma, sarı humma, grip, beyin iltihabı, nil humması, fil hastalığı ve çeşitli ateşli hastalık olmak üzere birçok hastalıklar bulaştırabilir. Sivrisinekler en çok lağım suları, pis su birikintileri, yağmur suları, çamurlu sular, bataklık gibi alanlarda yaşar ve bu alanlardan yayılır. Sivrisinekler her üremelerinde 100’lerce yumurta yapar.

Sivrisineklerden ilaçlama yaptırarak kurtulabilirsiniz. Sivrisinek ilaçlama ve tüm haşere ilaçlama uygulamalarında profesyonel hizmetler vermektedir. Mutlu ilaçlama şirketimiz etkili ilaçları ve modern ekipmanları ile sivrisinek ilaçlama alanında köklü çözümler sağlamaktadır.

SİSLEME İLE İLAÇLAMA

Sisleme yöntemi ile ilaçlama uygulaması uçan haşere türleri için yapılan uygulamadır. Hazırlanan su bazlı ilaçlar sisleme yöntemi ile sivrisineklerin bulunduğu ortama püskürtülür. Sivrisinek ilaçlama uygulamalarında kullanılan bu ilaçlar insan sağlığını olumsuz bir şekilde kesinlikle etkilememektedir. Mutlu ilaçlama şirketimizce kullanılan ilaçların sağlık bakanlığı onaylı ilaçlardır.

İLAÇLAMADA BOYAMA YÖNTEMİ

Boyama yöntemi ile ilaçlama yapmak her zaman doğru değildir. Boyama yöntemi ile ilaçlama sadece sivrisineğin yoğun bulunduğu ve ürediği alanlara uygulanır. Sivrisinek ilaçlama uygulamalarında kullanılan ilaçlar içine şeker ve glikoz maddeleri katılır ve ilaçlama yapıldığında ilaçlar yüzeye yapışır. Daha sonra şeker ve glikozdan yemek isteyen sivrisinekler hemen ölür.

Konuya Bir Cevap Yazın

  • 14 Kayıtlı Üye
  • 66282 Konu
  • 160 Cevap
  • Son Üye: aile