Asya

Çekirge ilaçlaması hakkında bilgi

Bu konu Asya tarafından 3 yıl önce açıldı ve Henüz Cevap Yok.
Asya
Asya
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 3 yıl önce
Konu Sayısı: 5005
Yanıt Sayısı: 0
19 Mayıs 2021, 5:16

Çekirge ilaçlaması hakkında bilgi

Esmer Melek
Çekirge ilaçlama,
Çekirge ilaçlaması hakkında bilgi

Çekirge vücudu uzun yapılı olup hareketini zıplayarak sağlayan bir böcektir. Genel olarak 3- 5 cm boylarda olan çekirgeler türlerine göre farklı boy ve yapılarda olmaktadır. Tropikal bölgelerde yaşayan bazı çekirge türlerinin boyu 10-15 cm civarında olduğu görülmüştür. Kanatları bulunan çekirgeler uzun süre uçabilme yeteneğine sahiptir. Sıcak mevsimlerde yaşamayı seven çekirgelerde toplam 6 bacak bulunur. Özellikle vücutlarının arka kısmında bulunan 2 adet uzun bacağını zıplamak için kullanırlar. Renkleri genellikle yeşil olan çekirgelerin sarımsı renkli olanları da vardır. Otçul beslenen çekirgelerin etçil beslenen türleri de vardır.

Özellikle yaz aylarında yiyeceklerinin azalması nedeni ile uzak mesafelere uçarak göç eden çekirgeler bu göç sırasında üzerine kondukları ekili arazileri talan ederler. Özellikle tahıl ürünleri ile beslenen çekirgeler tahıl arazileri üzerine çok konarlar. Yumurtlama sistemi çoğalan çekirge her üremesinde ortalama 60-70 yumurta yapar. Belli bir sıcaklıkta açılan çekirge yumurtalarının içinden çıkan çekirge yavrularına nimfa adı verilir.

Bahçe ve tarla gibi açık alanlarda ya da tüm kapalı alanlarda çekirgelerden kurtulmak için günün her saati İstanbul genelinde ilaçlama şubeleri ile hizmet veren Mutlu ilaçlama şirketimizden çekirge ilaçlama talebinde bulunabilirsiniz. Etkili ve garantili çekirge ilaçlama için şirketimizi arayınız.

Konuya Bir Cevap Yazın

  • 14 Kayıtlı Üye
  • 66282 Konu
  • 160 Cevap
  • Son Üye: aile