Asya

Deri Böceği ilaçlaması hakkında bilgi

Bu konu Asya tarafından 3 yıl önce açıldı ve Henüz Cevap Yok.
Asya
Asya
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 3 yıl önce
Konu Sayısı: 5005
Yanıt Sayısı: 0
19 Mayıs 2021, 5:14

Deri Böceği ilaçlaması hakkında bilgi

Esmer Melek
Deri Böceği ilaçlama,
Deri Böceği ilaçlaması hakkında bilgi

Deri böceği (dermestidae) ailesinin içinde incelenen bir böcek türüdür. Deri böceği adından da anlaşıldığı gibi deri ve hayvansal gıdalar ile beslenir. Deri böceği bitkisel olarak beslenmez. Deri böceği bu nedenle dış ortamdan insanların ve hayvanların olduğu yerlere gelirler. çünkü bu alanlarda besinlere daha çok rahat ulaşırlar. Deri böceklerinin üstünde ufak tüyler bulunur. Tıpkı kürklü bir hayvan görünümündedir.
Deri böcekleri kanatlı böceklerdir. Deri böceği gideceği yere çoğu zaman uçarak gider. Deri böceği beslenmesine ve türüne bağlı olarak farklı boyda ve yapıda olabilirler. Genel olarak deri böcekleri birkaç mm kadardırlar. En sık karşılaşılan deri böceğinin büyüklüğü 8 – 12mm kadardır. Deri böceğinin toplam 6 ayağı vardır. Deri böceğinin baş kısmında çok sert bir ağız yapısı bulunur. Deri böceğinin ağzı birçok sert maddeyi kemirme gücüne sahiptir. Deri böceği beslenebilmek için hayvansal ürünlere ihtiyaç duyar. Bu ürünlere ulaşmak için önüne çıkan tüm maddeleri rahatlıkla delebilir.
Deri böceği beslenmesinde deriden oluşan her türlü maddeyi, ipek ve ipekten yapılma eşyaları, yünlü eşyaları, kıldan oluşan maddeleri, deri ve ürünlerini ve ölü hayvan leşinden beslenir. Deri böceği aç kaldığında evdeki açıkta bırakılan besin maderinden de tükettir. Deri böceği beslenmek için insan ve hayvanlara saldırmaz ve sokmaz.
Deri böcekleri beslenirken insanlara aynı zamanda bir çok zararlar verir. Evlere ve iş yerlerine bulaşan deri böcekleri hayvansal ürünlerden oluşan her türlü eşyaları kemirip yerler ve kullanılmaz hale getirirler. Deri böceğinin insana zarar verdiği başlıca alanlar şunlardır. halı ve kilim depoları, deri depoları ve fabrikaları, elbise mağazaları, marketlerde, aktarlarda, hayvansal ürünlerinin satıldığı her yerde deri böceğine rastlamak mümkündür. Deri böcekleri genellikle sıcak havalarda etkilidir. Deri böceği kış aylarında ve soğuk zamanlarda yuvasında dinlenir. Deri böceğine her alanda rastlamak mümkündür. çünkü deri böcekleri uçarak her tarafa rahatlıkla ulaşır.
Deri böcekleri beslenmesini tamamladıktan sonra hemen ürerler ve çoğalırlar. Deri böceği yılda 6 – 10 defa ürer ve her üremesinde 10’larca yumurta bırakır. bundan dolayı evde deri böceği gördüğünüzde hemen ilaçlama hizmeti alın. Aksi takdirde deri böcekleri çabucak çoğalır ve her tarafa yayılır. Deri böceği yumurtasını besin kaynağına yakın bir yere bırakır. deri böceğinin bıraktıkları yumurtalar belli bir süre sonra açılır ve yavru deri böcekler etrafa yayılır ve beslenir.
Evde ve iş yerinde deri böceği var ise yapmanız gereken zaman kaybetmeden ve eşyalarınız zarar görmeden profesyonel destek almak olsun. İlaçlama şirketi olarak bünyemizde çalışan tüm elemanlarımız ilaçlama eğitimini almış durumdadır. İlaçlama yaptırmadan önce mutlaka şirketimizden ilaçlama ile ilgili bilgileri alabilirsiniz.
İlaçlama yaptırdığınızda mutlaka dikkatli olun ve ilaçlamayı yapan firmanın yasal olmasına dikkat edin. Korsan pompacılara ilaçlama yaptırmayın.

Konuya Bir Cevap Yazın

  • 14 Kayıtlı Üye
  • 66282 Konu
  • 160 Cevap
  • Son Üye: aile