Asya

Dana Burnu ilaçlaması hakkında bilgi

Bu konu Asya tarafından 3 yıl önce açıldı ve Henüz Cevap Yok.
Asya
Asya
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 3 yıl önce
Konu Sayısı: 5005
Yanıt Sayısı: 0
19 Mayıs 2021, 5:14

Dana Burnu ilaçlaması hakkında bilgi

Esmer Melek
Dana Burnu ilaçlama,
Dana Burnu ilaçlaması hakkında bilgi

Danaburnu böceği beslenmesini bitkisel yollaral sağlayan bir böcektir. İnsanları ısırmayan ve sokmayan danaburnu böceği, beslenmesinde insan ve hayvan kanı kullanmaz. Danaburnu böcekleri daha çok insanların bahçe ve tarlalarında ekili ürünlere zarar verir. Ortalama 1 danaburnu 5 cm çivarında olup, uzun vücut yapısına sahiptir.

Danaburnu haşeresinin bedeninin üstünde kanatları bulunur. Toplam 6 tane ayağı bulunan danaburnu böceğinin ön ayakları çok güçlüdür. Burnu ile toprağı kazan ve yuvaları toprak içlerinde oluşturan danaburnu böceği toprak içlerinde yaşar. Daha rahat kazabildikleri için yumuşak toprakları tercih eden danaburnu böcekleri ortalama 20-30 cm derinlikte çukurlar açabilir. Tarla ve bahçe gibi alanlarda yetiştirilen bitkilerin köklerini kemirerek beslenen dana burnu böceği bu durumlarda toprak üzerine de çıkar. Özellikle çiftçilerin hiç sevmediği böcekler olan danaburnu böcekleri sıcak havalarda daha aktiftir.

Danaburnu böceği özellikle soğan, yer elması, tütün, patates, yer fıstığı, pamuk, çeltik, süsü bitkisi, ve meyvelerin kökleri ile beslenmeyi sever.

Konuya Bir Cevap Yazın

  • 14 Kayıtlı Üye
  • 66282 Konu
  • 160 Cevap
  • Son Üye: aile