Asya

Kertenkele ilaçlaması hakkında bilgi

Bu konu Asya tarafından 3 yıl önce açıldı ve Henüz Cevap Yok.
Asya
Asya
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 3 yıl önce
Konu Sayısı: 5005
Yanıt Sayısı: 0
19 Mayıs 2021, 5:15

Kertenkele ilaçlaması hakkında bilgi

Esmer Melek
Kertenkele ilaçlama
Kertenkele ilaçlaması hakkında bilgi

Kertenkele sıcak havaları seven bir canlıdır. Bu bakımdan sıcak iklimin hüküm sürdüğü birçok ülkede kertenkele canlısına rastlamak mümkündür. Kertenkelenin birçok türü tropik bölgelerde ve çöl iklimin yaşandığı ortamlarda görülürler. Dünya üzerinde binlerce kertenkele türü bulunmaktadır. Kertenkeleler birçok ortamda yaşayabilen bir canlıdır. Genellikle karada yaşayan kertenkelelerin su üzerinde yürüyen türleri de vardır.

4 tane ayakları bulunan kertenkelelerin her ayağında 5 tane parmak bulunur. Bu parmakların uclarında sert tırnaklar bulunmaktadır. Düz duvarlara bile rahatlık tırmanabilen kertenkeleler, özellikle güneşli havalarda duvarların üzerine çıkarak güneşlenirler. Tropikal ormanlarda birçok türü yaşayan kertenkelelerin iguana ve bukalemun gibi türleri de vardır.

Kertenkelenin bazı türlerinin dili çok uzundur ve bu uzun dilleri ile beslenme sağlarlar. Zehirli ve zehirsiz türlere sahip olan kertenkele canlılarına el ile dokunmak tehlikelidir. Beslenmesini otçul ve etçil yollarla sağlayan türlere sahip olan kertenkeleler genellikle küçük böcek türleri ile beslenme sağlarlar. Kertenkele türlerini diğer canlılardan ayıran birçok özellik vardır. Bu özelliklerden birisi de bazı kertenkele türlerinin rbulunduğu ortama göre renk değiştirmesidir.

Kertenkele canlısından ilaçlama yöntemi ile kurtulabilirsiniz.

Konuya Bir Cevap Yazın

  • 14 Kayıtlı Üye
  • 66282 Konu
  • 160 Cevap
  • Son Üye: aile