Asya

Arı ilaçlaması hakkında bilgi

Bu konu Asya tarafından 3 yıl önce açıldı ve Henüz Cevap Yok.
Asya
Asya
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 3 yıl önce
Konu Sayısı: 5005
Yanıt Sayısı: 0
19 Mayıs 2021, 5:15

Arı ilaçlaması hakkında bilgi

Esmer Melek
Arı ilaçlama,
Arı ilaçlaması hakkında bilgi

Arı zar kanatlı canlılar sınıfında incelenen küçük bir böcek türüdür. Arı türüne bağlı olarak hem zararlı hem de faydalı olan bir böcektir. Dünyanın her kıtasında rahatlıkla görülebilen arılar, türlerine göre farklı tepkilerde ve davranışlarda bulunabilir. Kovanlar içerisinde yaşayan arıların farklı görevleri vardır. İnsanlık ve doğa için çok faydalı olan Bal arıları ve insanlar için zararlı olan Yaban arıları en bilinen arı türleridir.

Arıların vücut kısımları 3 kısımdan oluşmaktadır. Baş, göğüs ve karın kısımlarından oluşmaktadır. Arının baş bölgesinde 1 çift antenleri bulunur ve birçok gözcükten oluşan 2 adet gözleri vardır. Gögüs kısımlarında bulunan 6 adet ayakları ve bu ayaklar üzerinde polen tutma organları vardır. Karın kısımları vücutlarının sonunda bulunan arıların kuyruk kısımlarında iğneleri bulunur.

Kendilerini tehlikede hisseden arılar, kendilerini korumak amacı ile bu iğnelerini kullanırlar. Arı sokması bazı kişilerde tehlikeli durumlar oluşturabilir. Özellikel toplu halde insana saldıran arılar ölümlere dahi sebebiyet verebilirler. Bazı arı türlerinin vücudu tüylerle kaplı iken bazı arı türlerinin vücudunda tüy bulunmamaktadır. Koloniler halinde binlerce toplu şekilde yaşayan arılar, farklı görevleri ile bir düzen içerisinde yaşarlar. Bir koloni içerisinde işçi arı, ana arı, erkek arı, savaşçı arı olmak üzere birçok görevler vardır. Özellikle bal arılarının doğaya birçok yararı vardır. Bir çiçekten diğer çiçeğe polen taşıdıkları için çiçeklerin döllenmesine neden olan bal arıları bal oluşumunda da etkili rol oynarlar.

Yaban arısı ve eşek arısının bazı türleri binaların çatılarına ve duvarlarına yuvasını yapar. Bu arılar insanlar için çok tehlikelidir. Arılar bu kısımlardan evlerin içlerine kadar girebilirler. Yaban arısı ve eşek arısı insanları ısırdığı zaman insanda değişik reaksiyonlara sebep olurlar. Genel olarak arının ısırdığı yer şişer, kızarır, şiddetli bir yanma ve acı his edilir. Birden fazla arının ısırması hayati tehlike oluşturabilir. Bu bakımdan arı yuvasından uzak durmakta fayda vardır. Etrafınızda arı yuvası var ise mutlaka size en yakın ilaçlama şirketine ulaşın ve arı ilaçlama talebinde bulunmalısınız. İlaçlama ciddi bir iştir. Herkes ilaçlama yapamaz bu bakımdan ilaçlama eğitimi almamış kişiler tarafından ilaçlama yapılırsa çok tehlikeli sonuçlar doğurabilir

Konuya Bir Cevap Yazın

  • 14 Kayıtlı Üye
  • 66282 Konu
  • 160 Cevap
  • Son Üye: aile