Asya

Salyangoz ilaçlaması hakkında bilgi

Bu konu Asya tarafından 3 yıl önce açıldı ve Henüz Cevap Yok.
Asya
Asya
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 3 yıl önce
Konu Sayısı: 5005
Yanıt Sayısı: 0
19 Mayıs 2021, 5:15

Salyangoz ilaçlaması hakkında bilgi

Esmer Melek
Salyangoz ilaçlama,
Salyangoz ilaçlaması hakkında bilgi

Salyangoz sırtında kabuğu bulunan bir böcek türüdür. Salyangozun kabuğu türüne bağlı olarak farklı şekillerdedir. Genel olarak salyangoz böceğinin kabuğu bükümlü ve kıvrımlar halindedir. Bu kabuk sayesinde salyangoz kendini dış etkilerden korur. Salyangoz böceğinin vücudu kemiksiz olup genellikle bu kabuk içine sığmış bir et parçası şeklindedir. Salyangozlarda vücut ile kabuk arasında bir dengeleyici sıvı bulunur. Bu sayede Salyangoz kendini dış etkilere karşı korur. Yani sıcak ve soğuktan da bi anlamda kendisini korur. Soğuk havalarda toprak altında ve ağaç kabukları altında beslenmeden kış uykusuna yatarlar.

Salyangoz böceği genellikle nemli ve rutubetli yerleri tercih ederler bu sayede kendi vücudundaki su oranını dengelerler. Salyangoz canlısı sıcak ve soğuğu sevmez genellikle yağmurlu zamanları ve nemli havaları sever. bu bakımdan salyangoz böceğine ilkbahar ve sonbahar mevsiminde daha çok rastlarız. Bunun sebebi bu mevsimlerin yağmurlu, serin ve nemli olmasıdır. Salyangoz canlısında ayak ve kanat sistemi yoktur. Salyangozlar hareketlerini bedeninden önce bir sıvı salgılar daha sonra bu sıvı üzerinden kayarak yapar. Salyangozun baş kısmında diğer canlılardan farklı olarak 4 adet anteni vardır. Bunlardan ikisi çok ufak, diğer ikisi de büyük bir yapıdadır.

Salyangozların ağız yapısı kemirici bir yapıdadır. Genellikle bitkilerin taze kısımlarını kemirerek yer. Salyangoz bağ ve bahçelere de insanlara oldukça fazla miktarda zarar verir. çünkü sebze ve meyve fidelerinin yeni filizlenmiş kısımlarını kemirerek yer. Bu bakımdan sebze ve meyvelerin gelişimini engeller. Bağ ve bahçede salyangoz ve zararlı böcekler var ise mutlaka önlemini almak gerekir ve bu böcekler ile mücadele etmek gerekir. Evde salyangoz böceği insanların saksı çiçeklerine zarar verir ve ev ortamında gezindiği zaman birçok mikrop ve pislik bırakır bu nedenden dolayı evde Salyangoz hiç istenmeyen bir böcek türüdür. Salyangozlar çift eşeyli canlılardır. Salyangozlarda hem erkek üreme organı hem de dişi üreme organı aynı birey üzerinde bulunur.

Bazı kesim insanlarda Salyangoz böceği besin olarak kullanılır fakat bizim kültürümüzde ve inançlarımızda salyangoz yemek yoktur. Salyangoz böceği üremesi ve çoğalması çok sayıda olmaktadır. Salyangoz böceği her yumurta bırakmada 200’e yakın yumurta bırakır. Buna bakılırsa salyangoz görüldüğünde hemen müdahale etmek gerekir aksi takdirde salyangozlar çok çabuk ve çok sayıda çoğalır.

Konuya Bir Cevap Yazın

  • 14 Kayıtlı Üye
  • 66282 Konu
  • 160 Cevap
  • Son Üye: aile