Asya

Kakalak Nasıl Yok Edilir

Bu konu Asya tarafından 3 yıl önce açıldı ve Henüz Cevap Yok.
Asya
Asya
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 3 yıl önce
Konu Sayısı: 5005
Yanıt Sayısı: 0
19 Mayıs 2021, 5:15

Kakalak Nasıl Yok Edilir

Esmer Melek
Kakalak Nasıl Yok Edilir,
Kakalak böceği nasıl yok edilir

Kakalak böceği yaklaşık 3.500 türü bulunan bir hamam böceği türüdür. Kakalak böceği kutuplar haricinde dünyanın her yerinde yaşayan bir böcek türüdür. Çok dayanıklı bünyeye sahip olan kakalak böceği 2.000 metre yükseklikte bile yaşar. Nemli ve sıcak ortamları seven kakalak böceği, gündüzleri pasif yaşarken geceleri aktif olur. İnsanların yeyebildiği yada yiyemediği her türlü besin maddesi ile beslenebilen kakalak böceği özellikle şekerli ve nişastalı yiyecekleri sever.

Yassı bir vücut yapısına sahip olan kakalak boyu ortalama 2-3 cm arasında değişen boya sahiptir. Kakalak sırtında taşıdığı (18-30) paket halindeki yumurtaları gezdiği her yere bırakır. Kakalak yumurtalarından uygun sıcaklıkta 28 günde yavrular çıkmaya başlar. Kakalak yavruları defalarca gömlek değiştirme işlemi yapar ve erginleşir. Kakalak böceğinin iskeleti vücudunun dışında yer alır. Kakalak böceğinin dış yüzeyi sert bir maddeden meydana gelmiştir, bunun adına keratin adı verilir. Kakalak 300 yıldır dünya üzerinde varlığını sürdüren bir böcektir.

Kakalak o tarihten bu yana pek değişikliğe uğramadan günümüze dek gelmiştir. Kakalağın kan rengi beyaz olur. Kakalak ısırmadığı ve sokmadığı için ideal bir laboratuar hayvanıdır. Çok hızlı hareket eden kakalakğın ayaklarından bir tanesi koptuğunda hareketi yavaşlar ve dengesini kaybeder. Halk arasında kakalığın değişik isimleri vardır. Bunlar; kalorifer böceği, karafatma, hamam böceği, alman hamam böceği, oryantal hamam böceği, amerikan hamam böceği gibi değişik isimlerle bilinir.

Kakalak böceğinden kurtulmak ve bulaştırdıkları hastalıklardan korunmak için kakalak ilaçlama uygulaması yapılması gereklidir.

Konuya Bir Cevap Yazın

  • 14 Kayıtlı Üye
  • 66282 Konu
  • 160 Cevap
  • Son Üye: aile