Asya

Tesbih böceği ilaçlaması hakkında bilgi

Bu konu Asya tarafından 3 yıl önce açıldı ve Henüz Cevap Yok.
Asya
Asya
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 3 yıl önce
Konu Sayısı: 5005
Yanıt Sayısı: 0
19 Mayıs 2021, 5:15

Tesbih böceği ilaçlaması hakkında bilgi

Esmer Melek
Tesbih böceği ilaçlama
Tesbih böceği ilaçlaması hakkında bilgi

Tespih böceği küçük kanatsız bir böcek türü olup, diğer böcekl türlerinden ayırt etmek kolaydır. Bedeninin alt kısmında birçok ayak bulunur ve vücudunun üstü sert kitin adı verilen bir tabaka ile örtülüdür. Tespih böceğinin vücudu bölmeler halindedir. Herhangi bir tehlike hissettiği zaman kendini yuvarlar ve tıpkı bir tespih tanesi şeklini alır. Zaten Tespih böceği ismini buradan alır. Tespih böceği yaşadığı yere ve türüne bağlı olarak farklı boylardadır genel olarak bir tespih böceği 1-2 cm kadardır. Tespih böceğinin ağız yapısı kemirir şeklindedir ve besinlerini kemirerek yer. Baş kısmında 1 çift antenleri bulunur.

Tespih böcekleri hem bitkisel ürünleri besin olarak kullanır hem de hayvansal ürünlerden beslenir. Evde bulunan tespih böcekleri genellikle açıkta kalan sebze ve meyveleri kemirir ve yer. Aynı zamanda evde saksı çiçekleri yetiştiriliyorsa bu çiçeklerin yapraklarını ve çiçeklerini kemirerek yer ve bunlara da zarar verir. Ev ortamında genel olarak tespih böcekleri nemli yerlerde bulunur bu bakımdan evin en çok mutfak kısmında, banyoda ve su boruları etrafında görmek mümkündür. Binalarda daha çok bodrum, kömürlük, havalandırma boşlukları ve çatı arasında bulunur.

Tespih böcekleri diğer böcek türleri ile aynı ortamı paylaşır ve uyum içinde yaşarlar. Tespih böceği ev ve yaşam ortamına farklı yerlerden gelir. Bazı tespih böcekleri evin pis su giderlerinden gelirken bazıları da duvar yarık ve çatlaklarından, açık bırakılan kapı ve pencereden gelir. Tespih böceği yaşadığı yere göre farklı renklerde olabilmektedir. Genel olarak kahverengimsi, gri ve boz bir renklere sahiptir, tespih böceğinin renkleri mat ve donuktur. Parlak bir rengi yoktur. Tespih böcekleri beslenirken besinler üzerinde kalan dışkı ve salyaları insanlara birçok mikrop bulaştırır. Yani insanların yaşam alanlarında bulunan bütün böcekler genel olarak insanların besinlerinden tükettir ve insanlara birçok mikrop bulaştırır. Tespih böceği insanı direk ısırmaz ve ısırma yolu ile insana hastalık bulaştırmaz. Tespih böceği ile hastalıklar ya besinlerden bulaşır ya da etrafa bıraktıkları dışkılarından bulaşır. Tespih böceği genellikle beslenmesini gece yapar ve gündüzleri de pasif olarak dinlenir.

Tespih böceği ve diğer haşereler genellikle insanlara zarar verir bu bakımdan bunlarla mücadele etmek gerekir. Tespih böceği ile mücadelede en etkili yöntem ilaçlama yöntemidir. Tespih böceği ilaçlaması günün istenilen saatinde uygulanabilir.

Konuya Bir Cevap Yazın

  • 14 Kayıtlı Üye
  • 66282 Konu
  • 160 Cevap
  • Son Üye: aile