Asya

Kediler Nasıl Üreme Yapar

Bu konu Asya tarafından 3 yıl önce açıldı ve Henüz Cevap Yok.
Asya
Asya
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 3 yıl önce
Konu Sayısı: 5005
Yanıt Sayısı: 0
19 Mayıs 2021, 5:14

Kediler Nasıl Üreme Yapar

Kayıtsız Üye
kediler nasıl üreme yapar ?


Cevap: Kediler Nasıl Üreme Yapar

Deli Sevdam
Mayoz bölünme ile yani erkek bir kedi ile üreme yoluyla çoğalır.

Kedilerin Cinsel Hayatı

Cinsellik kedinin hayatında önemli bir yer tutar. Dişi kedi genel olarak 6-9 aylık, erkek kedi ise 6-12 aylıkken cinsel olgunluğa erişir. Olgun dişi kedi kedi yılda birkaç kez kızgınlık dönemi geçirir. Bu dönemde yoğun cinsel ilişkide bulunma isteği duyar. Bu döneler yaklaşık onar gün kadar sürer. Kedi eşyalara sürtünür, bedeninin ön kısmını yerlere sürer, ve değişik bir sesle bağırarak bu döneme girdiğini belli eder. Bu görüntü erkek kedi için uyarıcı olur.

Erkek kedilerin ise böyle bir dönemleri yoktur. Cinsel istekleri süreklidir. Hazır buldukları her dişi kedi ile birleşebilirler.

Kediler monogram olmayıp dişi kedi birçok erkek kedi ile arka arkaya birleşebilirler. Ancak birbirlerini taniyan kedilerin yine birbirlerini tercih ettikleri görülmüştür. Kedilerin aşk ortaminda bir dişi ve etrafında birçok erkek kedi vardır. Erkek kediler rekabet için birbirleriyle kavgaya tutuşabilirler. Eğer iki kedi birbirlerini yeni tanıyorlarsa ilveleşme dönemi uzun sürebilir.
Erkek kedi dişinin rızası olmadan asla onunla birleşemez. Erkek kedi dişinin üzerine çıkar, ensesinden dişleriyle yakalar. Çiftleşme olur, boşalma on saniye kadar sürer. Dişi bu on günlük kızgınlık süresinde birçok erkek kedi ile ilişkiye girebilir.

Kedilerde yumurtlama periyodik değildir. Kızgınlık dönemlerinde çiftleşme olmazsa yumurtlama olmaz. Çiftleşmeden sonra 24-36 saat sonra yumurtlama gerçekleşir, gebelik başlar. Dişinin her iki yumurtalığı 3-6 yumurta üretir.

Çiftleşecek eş bulamayan erkek kediler değişik nesnelere, bazen insan vücuduna sürünerek masturbasyon yaparlar. Ev dışına çıkamayan kediler hormonal doyuma ulaşmakta zorluk çekerler. Kedi sıkıntıya girer. Bazen kızarak evin değişik yerlerine pislerler.

Konuya Bir Cevap Yazın

  • 14 Kayıtlı Üye
  • 66282 Konu
  • 160 Cevap
  • Son Üye: aile