admin

10 Kasım Atatürk Haftası ile ilgili Kompozisyon

Bu konu admin tarafından 3 yıl önce açıldı ve Henüz Cevap Yok.
admin
admin
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 3 yıl önce
Konu Sayısı: 12501
Yanıt Sayısı: 0
22 Mayıs 2021, 7:49

10 Kasım Atatürk Haftası ile ilgili Kompozisyon

Kayıtsız Üye
10 kasım atatürk haftası ile ilgili kompozisyon örnekleri eklermisiniz


Cevap: 10 Kasım Atatürk Haftası ile ilgili Kompozisyon

Deli Sevdam
10 Kasım Kompozisyonu

10 Kasım Atatürk Haftası ile ilgili Kompozisyon

Ulu önder Atatürkün ölüm yıldönümü olan 10 Kasım Ülkemiz ve milleitmiz için büyük manevi değere sahiptir.1938 yılından beri, her 10 Kasım, Ata’mızı kaybetmenin verdiği büyük hüznün yanında, onu daha iyi anlamanın gereğinin ortaya konulması gereken bir gün olarak ta değerlendirilmelidir.

Bizler her 10 Kasım’ı, bıraktığı eserlerin izinde, ülkeyi daha da ileriye götürebilmek adına neler yapılabileceğinin ortaya konulması gereken bir gün olarak görmeliyiz. 10 Kasım’ı, Atatürk’ün Türkiye Cumhuriyeti’ni bizlere emanet ettiği bir gün olarak düşünmek, sanırım doğru bir yaklaşım olarak kabul görecektir.

Atatürk’ü anlamak onun fikirlerini çok iyi bilerek tatbik etmekten geçer. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurulması bir devrin yeniden yazılmasıdır adeta. Yurdun dört bir yanı işgal altında inlerken, bağımsızlık ateşi hiçbir zaman sönmeyen Türk milletine önderlik yapan Atatürk, milletimizin esaret altında yaşamasını aklının ucundan bile geçirmeyerek, tarih sayfalarındaki, inancın zafere dönüştüğü, en büyük bağımsızlık savaşının mimarı olmayı hak etmiştir.

Atatürk devrimleri bugün bir çok ülkede örnek olarak kabul görmüş bir vaziyette ele alınmaktadır. Bağımsızlığını tam olarak kazanamamış bir çok ülkeye Atatürk devrimleri, ilham kaynağı olmaya devam etmektedir. Bütün bunlar Atatürk’ün evrensel bir dünya görüşünün mimarı olduğunu da göstermektedir.

Atatürk’ü her 10 Kasım’da daha iyi anlamak ve anlatmak hepimizin görevi olsun ki! Bizden sonraki nesillerimiz onu daha iyi anlasın.


Cevap: 10 Kasım Atatürk Haftası ile ilgili Kompozisyon

Deli Sevdam
10 Kasım Kompozisyon Örneği

Bizlere yakışan…

Dünyada hiçbir lider yoktur ki Atatürk’ümüz kadar vatan ve millet sevdalısı olsun. Yine hiçbir lider yoktur ki bütün varlığını milletine bağışlasın…

İşte, bizler dünya milletlerinin bile hayran olduğu böylesine değerli ve eşsiz bir lidere sahip olmanın mutluluğunu yaşamakta, O’nun kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’nde özgürce hareket etmekteyiz. Atatürk sayesinde hiç bir devletin esareti altında olmadan çalışmanın mutluluğunun tadına varmaktayız.

Bu mutluluğu bizlere tattıran sevgili Atatürk’e şükran duygularımızı ifade etmenin en güzel yolunun O’nun ilke ve devrimlerine sahip çıkmaktan geçtiğini bir an bile olsa aklımızdan çıkarmamalıyız.

Biz Türk gençliğine yakışan; Vatanımızın huzur ve refahı için her zamankinden daha çok çalışmak olacaktır…


Konuya Bir Cevap Yazın

  • 14 Kayıtlı Üye
  • 66282 Konu
  • 160 Cevap
  • Son Üye: aile