lord

İnsanın Dünyaya Geliş Amacı Nedir

Bu konu lord tarafından 3 yıl önce açıldı ve Henüz Cevap Yok.
lord
lord
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 3 yıl önce
Konu Sayısı: 4599
Yanıt Sayısı: 0
21 Mayıs 2021, 7:16

İnsanın Dünyaya Geliş Amacı Nedir

Kayıtsız Üye
insanın dünyaya geliş amacı nedir ?


Cevap: İnsanın Dünyaya Geliş Amacı Nedir

Deli Sevdam
İnsanın Dünyaya Geliş Amacı Nedir

İslam dini, insanlara yaratılışın temel amaçları hakkında evrensel bir görüş ufku kazandırmayı amaçlar.

Kainattaki hiçbir varlık ne kendiliğinden var olmuştur ne de kendiliğinden yok olup gidecektir. Allah’ın sonsuz bilgisi ve kudretiyle tüm yaratıklar kainat içinde belli bir amacı gerçekleştirebilecek yetenek ve donanımda var edilmişlerdir.

Ancak insanlar ile diğer varlıklar arasında yaratılış gayesi açısından önemli bir farklılık mevcuttur. Mesela yeryüzündeki canlılar, daha çok ait oldukları ortamlar içinde kavranabilecek bir yaratılış amacına sahiptirler. Bu canlıların yaratılış amaçları genel olarak tabiatın “ekosistem” denen dengesini teşkil eder.

İnsanların yaratılış amaçları ise, söz konusu “ekosistem”i korumanın ötesinde manevi boyutlara da sahiptir. Kur’an, insanın yeryüzünde “halife” olarak yaratıldığına dikkat çeker.

“Halife” kavramı, birçok anlamın yanısıra, insanın yeryüzünde adaleti ve doğruluğu gerçekleştirme özelliğine sahip olduğunu ima eder. İnsan bu özelliğini, diğer canlılarda söz konusu olmayan özgürlüğü sayesinde kazanmaktadır. İşte insanın varoluşunun amacı, sahip olduğu özgürlük sayesinde yeryüzünde adalet ve doğruluğu gerçekleştirecek şekilde Allah’a kulluk etmektir.

Konuya Bir Cevap Yazın

  • 14 Kayıtlı Üye
  • 66282 Konu
  • 160 Cevap
  • Son Üye: aile