admin

Kur’an-ı Kerim’in Dini Hayatımızdaki Yeri Ve Önemi Nedir

Bu konu admin tarafından 3 yıl önce açıldı ve Henüz Cevap Yok.
admin
admin
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 3 yıl önce
Konu Sayısı: 12501
Yanıt Sayısı: 0
22 Mayıs 2021, 2:51

Kur’an-ı Kerim’in Dini Hayatımızdaki Yeri Ve Önemi Nedir

Misafir Üye
Kur’an-ı Kerim’in dini hayatımızdaki yeri ve önemini açıklayınız bize lütfen


Cevap: Kur’an-ı Kerim’in Dini Hayatımızdaki Yeri Ve Önemi Nedir

Ahiret Yolcusu
Kur’an-ı Kerim’in Dini Hayatımızdaki Yeri Ve Önemi Kısaca

Kuran-ı Kerim İslam dininde Allah’ın emir ve yasaklarının yer aldığı kutsal bir kitaptır. Müslümanların yol göstericisi olup onlara nasıl ibadet etmeleri, nasıl iyi bir ahlaka sahip olmaları gerektiğini öğretir. Bu nedenle müslüman bir kimsenin dini yaşantısının merkezinde Kuran-ı Kerim yer alır.


Cevap: Kur’an-ı Kerim’in Dini Hayatımızdaki Yeri Ve Önemi Nedir

Misafir Üye
Kur’an-ı Kerim Allah’ın bize emir ve yasaklarını içerir.Neyin günah olup neyin sevap olduğunu anlatır.İçinde ayetler ve sureler yer alır.Kur’an-ı Kerim kutsal bir kitaptır…


Misafir Üye
Yüce Allah Kuran-ı, insanlara doğru yolu göstermek için göndermiştir. Kuran’ da, Allah’ın istediği gibi iyi, doğru, dürüst insan olmanın yolları anlatılmaktadır. Kuran’ı okuyup anlayan insan, onda en doğru inanış esaslarını, en güzel ahlak kurallarını ve dinin en temel kural ve ilkelerini bulabilmektedir. Bunun için, Kuran’ı okuyup anlamak çok gerekli ve faydalıdır. Allah’tan yeni bir kitap gelmeyeceği için yeni ihtiyaçlara göre Kuran’ın zaman zaman yeniden yorumlanması (tefsir edilmesi) gerekir. işte Kuran tefsirleri böylece ortaya çıkmıştır ve çıkmaktadır.

Kuran’ı Arapça aslından okumak ibadet sayılmış ve sevap kabul edilmiştir. Bunun için Müslümanlar, Kuran okumaya çok önem vermişlerdir. Şurası bir gerçek ki Kuran sadece yüzünden ve ibadet niyetiyle okunmak için gönderilmemiştir. Asıl olan, Kuran’ın manasını anlamaktır. işte bu yüzden, Müslümanlar, kendi dilleriyle yapılmış olan meal ve tefsirleri okumalı ve üzerinde düşünmelidirler. Bu da bir ibadettir ve çok sevaptır.


rıdvandemir
çok iyi ve çok kısa yapmışlar hep bu siteyi kullanıcam


Misafir Üye
İѕlam dininin en önemli iki kaynağı Kuran vе Hadis tir. Bir fikir elde еdilеcеkѕе Kurana bakılır, ѕоnra hadislere bakılır. İman, ibadet ve ahlaka dair tüm mеѕеlеlеr Kuran ile anlaşılır. Bu sebepten dolaуı Kuranı Kerim İѕlаm için olmazsa оlmazdır.

Konuya Bir Cevap Yazın

  • 14 Kayıtlı Üye
  • 66282 Konu
  • 160 Cevap
  • Son Üye: aile