admin

Allah’a Kulluk Etmek Ne Demektir Kısaca

Bu konu admin tarafından 3 yıl önce açıldı ve Henüz Cevap Yok.
admin
admin
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 3 yıl önce
Konu Sayısı: 12501
Yanıt Sayısı: 0
22 Mayıs 2021, 2:08

Allah’a Kulluk Etmek Ne Demektir Kısaca

Kayıtsız Üye
Allah’a kulluk etmek ne demektir kısaca bilgi verirmisiniz


Cevap: Allah’a Kulluk Etmek Ne Demektir Kısaca

Deli Sevdam
İbadet; Allah’a kulluk etmek, saygı göstermek, buyruklarını yerine getirmek ve ya-saklarından kaçınmaktır. İbadet yapmakla, Allah’a olan sevgi, saygı, inanç ve bağlılığımızı ortaya koymuş oluruz.

Kur’an, ibadet konusu üzerinde önemle durur. Allah, “…Rabb’inize ibadet edin ve iyi işler yapın ki kurtuluşa eresiniz.”(Hac suresi, 77. ayet) buyurmaktadır. Namazlarda okunan, “Yalnız sana ibadet ederiz ve yalnız senden yardım dileriz.”(Fâtiha suresi, 5. ayet) ayetiyle de ibadetin sadece Allah için yapılması gerektiği ifade edilmektedir.

Namaz, oruç, hac ve zekât İslam’ın temel ibadetlerindendir. Bunların zamanı, yeri ve yapılış şekli dinimizce belirlenmiştir. İbadetler bunlarla sınırlı değildir. İnsanın inancı gereği Allah’ın hoşnutluğunu kazanmak için kulluk bilinciyle yaptığı her olumlu ve faydalı davranışı ibadet sayılır. Örneğin Kur’an okumak, dua etmek, tevhit okumak, Peygamberimiz ve ehl-i beytine salavat getirmek, çalışmak, iyiliği
özendirmek, kötülüğe engel olmak ve güler yüzlü olmak birer ibadettir. Ayrıca Allah’ın yasakladığı her türlü davranıştan kaçınmak da ibadettir.


Cevap: Allah’a Kulluk Etmek Ne Demektir Kısaca

Din Hocası
İBADET demektir. 🙂


Misafir Üye
hocam küfür etmek kötü bir şey mi

Konuya Bir Cevap Yazın

  • 14 Kayıtlı Üye
  • 66282 Konu
  • 160 Cevap
  • Son Üye: aile