lord

Yazı Olmasaydı Hayatımız Nasıl Olurdu

Bu konu lord tarafından 3 yıl önce açıldı ve Henüz Cevap Yok.
lord
lord
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 3 yıl önce
Konu Sayısı: 4599
Yanıt Sayısı: 0
21 Mayıs 2021, 7:14

Yazı Olmasaydı Hayatımız Nasıl Olurdu

Kayıtsız Üye
yazı olmasaydı hayatımız nasıl olurdu ?


Cevap: Yazı Olmasaydı Hayatımız Nasıl Olurdu

Deli Sevdam
Yazı Olmasaydı Hayatımız Nasıl Olurdu

Yazı olmasaydı duygu ve düşüncelerimizi konuşarak ya da çizerek ifade ederdik. Söz yazıya dökülmeyince kalıcı olmaz. Bu nedenle yazı olmasaydı geçmişimize yabancı kalırdık. Medeniyet kuramazdık. Teknolojik gelişmeler yaşayamazdık. Resim ise sınırlı sayıdaki duygularımızı ifade eder. Bu yüzden yazı duygu ve düşüncelerimizin kalıplaşmış halidir


Cevap: Yazı Olmasaydı Hayatımız Nasıl Olurdu

Deli Sevdam
BOŞ HAYAT

Yazının olmadığı bir hayat düşünülemez. Yazının icadının çok önemli olduğunu çağ açıp, çağ kapatmasından anlayabiliriz.

Yazının olmadığı bir toplumda veya bir millette iletişimin kurulması neredeyse imkânsızdır. İnsanların birbiriyle iletişim kurması, haberleşmesi ve karşılıklı diyalogları işaretlerle olur ve çoğu kişi işaretlerle de anlamaz. Atalarımızın bununla ilgili bir sözü vardır.

“Söz gider, yazı kalır.” sözü bu açıdan çok anlamlı bir sözdür. Yazı olmasaydı anayasa, mahkeme, Türk Ceza Kanunu gibi toplumun uyacağı kurallar olmazdı ve o toplumda ne hak, ne hukuk ne de adalet kalırdı. Herkes kafasına göre hareket ederdi. Ve toplumun düzenini bozardı. Yazının önemli olduğu alanlardan biride ulusal ve diğer anlaşmalardır. Anlaşmalar yazılı olmadığı için hem günümüze kadar gelmezdi hem de kimse bu antlaşmalara uymazdı. Eğer yazı olmasaydı geçmişte yaşanmış olaylar günümüze kadar gelmezdi ve böylece o toplumun tarihi olmazdı. Yazı olmasaydı, okuma olmazdı ve insanlar cehalete doğru yol alırdı.

Sonuç olarak yazını olmadığı bir dünya susuz hayata benzer ve insanlar istemeseler bile bunun sıkıntısını elbet gün gelir çekerler.

Hakan DEMİRCİOĞLU

Konuya Bir Cevap Yazın

  • 14 Kayıtlı Üye
  • 66282 Konu
  • 160 Cevap
  • Son Üye: aile