Azize

Balıklar Nasıl Çoğalır

Bu konu Azize tarafından 3 yıl önce açıldı ve Henüz Cevap Yok.
Azize
Azize
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 3 yıl önce
Konu Sayısı: 8698
Yanıt Sayısı: 0
20 Mayıs 2021, 9:52

Balıklar Nasıl Çoğalır

Kayıtsız Üye
balıklar nasıl çoğalırlar vikipedi kısa özet bilgi verirmisiniz


Cevap: Balıklar Nasıl Çoğalır

Deli Sevdam
Balıklar Nasıl Çoğalırlar

Bazı köpek balıkları, yunus balıkları, balinalar ve kıkırdaklı balıklar doğurarak üremektedirler. Geneli yumurtlayarak üremektedirler. Her balığın üreme zamanı belirlidir. Her zaman üreme gibi bir ihtimalleri yoktur. Genellikle üreme zamanlarında erkek balıklarının renkleri değişir. Üremek için balıklar, birbirlerine kanatları ile sinyal gönderirler. İşaretleşme olursa 2 cinsten de dişi balık yumurtlar ve erkek balık üzerine spermalarını bırakır. Üzerine bıraktığı spermalar yumurtaları döller. Balıkların anlaşma ve konuşma sistemi tamamen kanatlarından geçmektedir. Bir çok erkek balık, dişi balıkların yumurtlaması için yuvalar hazırlarlar.

Balık yumurtaları yaklaşık 3 milimetre çapında olurlar. Erkek balıklar tarafından döllenmiş yumurtaların içerisinde hücreler bölünerek çoğalırlar. Yavaş yavaş balık şeklini almaya başlarlar. Yumurtlama sonucu milyonlarca balık meydana gelmektedir. Her balık doğduğu annesi ve babasına benzerler.

Balıklar bu şekilde meydana gelir ve devam eder. Burada tüm balık çeşitlerinin nasıl ürediğini ve sonrasını anlatmamız mümkün değildir. Genelleme yaparak balıkların nasıl ürediğini sizlere anlattık.


Cevap: Balıklar Nasıl Çoğalır

Misafir Üye
Çok teşekkürler kısa,az,öz bir yazı olmuş…teşekkürlerrr


Misafir Üye
Teşekkür ederiz


Hazal Nil SU
Yani Yumurtayla Ürer <3 <3 <3 🙂 🙂 🙂 <3 <3 <3

Konuya Bir Cevap Yazın

  • 14 Kayıtlı Üye
  • 66282 Konu
  • 160 Cevap
  • Son Üye: aile